Novosti
IZBORI U HDZ-U

Tolušić za Kovača, ali i Butkovića
Objavljeno 13. veljače, 2020.
HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je morao napustiti Vladu zbog nekretninske afere, potvrdio je u četvrtak da je istaknuo kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a u timu Mire Kovača, koji se naziva "Opcijom za promjene".


"Mislim da je odlično da u oba tabora prevladavaju kandidati konzervativne opcije - Tomo Medved, Ivan Anušić i Zdravka Bušić, ali i Miro Kovač, Davor Ivo Stier, Ivan Penava, Milijan Brkić, pa i ja. Super je da imamo više kandidata za sve funkcije, to i jest poanta sustava glasovanja jedan čovjek - jedan glas, a naši članovi će 15. ožujka odlučiti tko će biti njihov lider u idućem razdoblju, zamjenik i potpredsjednici, i to treba poštovati", izjavio je Tolušić novinarima u Hrvatskom saboru.
Najavio je da će u natjecanju za predsjednika HDZ-a podržati Miru Kovača, no kod glasanja za potpredsjednike među svoje favorite uvrstio je i Olega Butkovića iz Plenkovićeva tima. "Plenkoviću ne zamjeram ništa, odlično surađujemo, ali su Kovačevi stavovi jednostavno bliži mojima", pojasnio je razloge zbog kojih se opredijelio za alternativu u HDZ-u. Kovač je pak poručio da je njegova opcija otvorena za sve u HDZ-u koje žele promjene te ustvrdio da će nakon 15. ožujka imati snagu koja će "resetirati i postaviti HDZ na zdrave temelje." Ignorirao je novinarsku primjedbu da je Tolušić imao probleme s imovinskom karticom. H