TvObzor
PREMA SVJETSKIM BESTSELERIMA ELENE FERRANTE

Premijera druge sezone HBO serije “Genijalna prijateljica”
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Nova sezona HBO serije inspirirane bestseler romanima poznate talijanske spisateljice Elene Ferrante Genijalna prijateljica (My Brilliant Friend) imala je premijeru 11. veljače putem online video streaming usluge HBO GO, kada su bile dostupne prve dvije epizode. Svakog utorka će u HBO GO ponudu stizati po dvije nove epizode.

Genijalna prijateljica govori o starijoj ženi Eleni Greco koja, nakon što joj najbolja prijateljica Lila netragom nestane, počne pisati priču o njihovu 60-godišnjem prijateljstvu. Priča počinje 1950-ih na opasnim ulicama Napulja.

Događaji koje pratimo u novim epizodama nastavljaju se ondje gdje je završila prva sezona. Lila (Gaia Girace) i Elena (Margherita Mazzucco) imaju šesnaest godina. Lila se tek udala, ali vjeruje da je izgubila vlastiti identitet kad je uzela muževo prezime. Elena je uzorita učenica, ali na Lilinoj svadbi shvaća da nije sretna ni u svojoj četvrti ni izvan nje. Na praznicima na Ischiji dvije prijateljice ponovno se susreću sa starim prijateljem iz djetinjstva Ninom Sarratoreom koji je u međuvremenu postao obećavajući student. Slučajni susret zauvijek mijenja prirodu njihove veze šaljući ih u dva potpuno različita svijeta. Lila postaje vješta asistentica prodaje u elegantnoj trgovini obuće u središnjem Napulju u vlasništvu moćne obitelji Solara, dok Elena uporno nastavlja sa školovanjem i spremna je napustiti grad kako bi otišla na fakultet u Pisi.

Serija je nastala je kao HBO i RAI FICTION koprodukcija u režiji je Saverija Costanza. Producenti su Lorenzo Mieli, Mario Gianani i Domenico Procacci, koji su ujedno i izvršni producenti uz Paola Sorrentina, Jennifer Schuur, Elenu Recchiju i Guida De Laurentiisa. Priča je temeljena na drugom romanu Napuljske tetralogije Elene Ferrante.

Sve epizode prve sezone serije „Genijalna prijateljica“ dostupne su odmah putem HBO GO-a. N.Vek.
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata