TvObzor
DOBITNICI PRVE NAGRADE TOP.HR MUSIC AWARDS

The Black Keys imaju najprodavaniji inozemni album 2019. u Hrvatskoj
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Novi album The Black Keys očekivao se s velikim nestrpljenjem, ponajprije zbog petogodišnje kreativne pauze omiljenog rock dua

The Black Keys, čuveni i hrvatskoj publici omiljeni američki dvojac kojeg čine gitarist Dan Auerbach i bubnjar Patrick Carney, osvojio je prvu Top.HR Music Awards nagradu u kategoriji Najprodavanijeg inozemnog albuma u 2019. godini! Album Let’s Rock objavljen je 28. lipnja 2019. na CD-u i LP-u, a hrvatskim fanovima dostupan je i na digitalnim platfromama Deezer i Google Play.

Top.HR Music Awards je nova glazbena nagrada nastala u suradnji Hrvatske diskografske udruge (HDU) i RTL-a. Ova vrijedna priznanja službeno su dodijeljena u Zagrebu izvođačima koji su tijekom prošle godine ostvarili najuspješnije rezultate u domaćem radijskom eteru i na streaming platformi Deezer, kao i onima čiji su albumi najprodavaniji na području Republike Hrvatske.

Novi album The Black Keys očekivao se s velikim nestrpljenjem, ponajprije zbog petogodišnje kreativne pauze nakon objave albuma Turn Blue, te ujedno i najdužeg zatišja u njihovoj 17 godina dugoj diskografskoj karijeri. Devetim studijskim albumom Auerbach i Carney odlučili su podići spomenik električnoj gitari i rock korijenima te su u novi projekt vješto utkali dijelove osobnih glazbenih fascinacija.

Album Let’s Rock debitirao je početkom ljeta 2019. na četvrtom mjestu američke ljestvice Billboard 200, dok je u Velikoj Britaniji debitirao na trećem ljestu ljestvice albuma i time postao njihov treći album koji je ušao u UK Top 10. Na hrvatskom tržištu album je od trenutka objave tijekom 21 tjedna bio na listi Top 40 najprodavanijih stranih albuma, suvereno vladajući vrhom ljestvice čak pet tjedana. N.Vek.