TvObzor
BIRDS OF PREY I EMANCIPACIJA FAMOZNE HARLEY QUINN

Život kako ga vidi Harley - ovaj film je divlja vožnja s puno zabave
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Nakon burnog prekida s Jokerom Harley Quinn je pronašla svoju žensku bandu

Joker i ja smo se rastali i život sam htjela započeti iznova. Međutim, ispada da nisam jedina dama u Gothamu koja želi neovisnost. - Harley Quinn, Birds of Prey.


BIRDS OF PREY i emancipacija famozne Harley Quinn je uvrnuta priča koju priča Harley, na samo njoj svojstven način. Sezona je lova na Harley Quinn nakon burnog prekida s njezinom jedinom ljubavi, Jokerom. Prvi put je nezaštićena i u bijegu dok je progoni svaki kriminalac u Gothamu, počevši s najvećim od svih, Romanom Sionisom. Uz neočekivanu pomoć Huntress, Black Canary i Renee Montoye, Harley bi mogla preživjeti ovaj ludo divlji, potencijalno (vjerojatno) smrtonosni dan.


Margot Robbie, koja je ponovo u ulozi Harley i producira film kaže:


Vrlo je oslobađajuće i kreativno stimulirajuće kada imate slobodu igrajući svoju ulogu, a lik Harley Quinn mi to omogućuje.


Taj neoznačeni teritorij naveo je Robbie da razmišlja o mogućnostima za Harley uključujući osnivanje ženske bande, popularnog DC tima pod nazivom Birds of Prey (Ptice grabljivice):


- Cijeli život sam okružena prijateljicama i sve radimo zajedno. To me inspiriralo da razvijem priču o Harley i Birds of Prey, skupini u kojoj je svaka djevojka jedinstvena, ali nadopunjuju jedna drugu, posebno u svojim stilovima borbe.


Robbie je za pomoć u stvaranju svijeta ovog filma zatražila scenaristicu Christinu Hodson koja kaže:


Rekla mi je da je njezin san snimiti film o ženskoj bandi s Harley Quinn u glavnoj ulozi i odmah sam pristala. Složile smo se da film mora biti zabavan, ali i odvažno drugačiji od ostalih filmova o super junacima.


Nakon što su okupili filmsku bandu, Robbie se udružila s producentima Bryanom Unkelessom i Sue Kroll, a redateljsku palicu su dali zvijezdi u usponu Cathy Yan.


Na početku filma, Joker ostavlja Harley Quinn i ona govori gledateljima da joj je sada bolje nego ikada u životu i da ima novog najboljeg prijatelja: hijenu po imenu Bruce. Istovremeno sreće nekoliko žena koje provode dane na svoj način: rješavaju masovna ubojstva, izvršavaju masovna ubojstva ili nastupaju u klubu pod pokroviteljstvom masovnih ubojica i njihovih prijatelja. One su GCPD detektivka Renee Montoya koju glumi Rosie Perez, Huntress koju glumi Mary Elizabeth Winstead i Black Canary koju glumi Jurnee Smollett-Bell.


Winstead kaže:


Svidjelo mi se što je ovo priča o snažnim ženama koje pokušavaju pronaći svoju neovisnost, a okupljanjem u bandu pronalaze tu neovisnost u sebi i jedna u drugoj.


Kako bi ujedinio ove žene u borbi za zajednički cilj, film je stalno prožet napetom akcijom i suočava ih protiv vrlo neobičnih negativaca – šefa mafije Romana Sionisa, kojeg zovu Black Mask, a glumi ga Ewan McGregor i njegovog pomoćnika Victora Zsasza, kojeg glumi Chris Messina, kako bi spasile jednu mladu djevojku, Cassandru Cain. Cass je ulična džeparica koja pokrade krivu osobu, a glumi je Ella Jay Basco.


Za izgled i atmosferu u filmu zaslužni su producenti i dizajnerski timovi, na čelu sa scenografom K.K. Barrettom i kostimografkinjom Erin Benach koja je vizualnu inspiraciju izvlačila iz same Quinn, uvrštavajući određene motive u Harleyinu verziju Gotham Cityja.


Glazbu potpisuje Daniel Pemberton. On je kombinirao uzbudljiv niz popularnih pjesama umjetnika kao što su SOFI TUKKER, Doja Cat, WHIPPED CREAM i Baby Goth, Jucee Froot i Halsey, s klasičnim hitovima poput Hit Me With Your Best Shot, Barracuda, Love Rollercoaster i himnom svih djevojaka nakon prekida I Hate Myself For Loving You.


Za kraj Robbie kaže:
Ovaj film je divlja vožnja s puno zabave - život kako ga vidi Harley – života koji je nepredvidiv, kaotičan, smiješan, opasan, srdačan... pomalo svakakav, poput nje. N.Vek.
Najčitanije iz rubrike