TvObzor
EMMA ROBERTS

Privatni mi je život mnogo važniji od posla
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Prije nekoliko dana 29. rođendan proslavila je američka glumica i pjevačica Emma Roberts. Nećakinja Julije Roberts, odnosno kći Erica Robertsa, glumom se bavi od svoje devete godine. Kao mala često je provodila vrijeme na filmskim setovima sa svojom slavnom tetom i sanjarila kako će jednog dana i ona postati holivudska zvijezda.

- Već sam se navikla da me svi stalno zapitkuju o mom slavnom prezimenu. To zna biti dosta frustrirajuće, ali to je moja obitelj i ne mogu pobjeći od toga - rekla je Emma.

Unatoč tomu što je Emmina majka Kelly Cunningham željela da njezina djevojčica ima normalno, obično djetinjstvo, Emma se pojavila u filmu Blow (2001.) i tako započela svoju karijeru. U spomenutom filmu utjelovila je Kristinu Jung, kći dilera droge Georgea (Johnny Depp). Budući da je Blow bio zabranjen za maloljetnike, majka nije dopuštala Emmi da pogleda svoj prvi filmski uradak sve dok ne napuni 18 godina. Pravu svjetsku slavu okusila je kao 13-godišnjakinja, kada je dobila ulogu Addie u tinejdžerskoj seriji Unfabulous. TV serija premijerno je prikazana u rujnu 2004., a uskoro je postala i jedna od najgledanijih tinejdžerskih serija programa Nickelodeon. Za nastup u Unfabulous zaradila je čak devet nominacija, i to na dodjelama nagrada Teen Choice, Young Artist i Kids Choice. Kako njezin lik u seriji pjeva i svira gitaru, producenti su se ubrzo dosjetili da bi Emma, po uzoru na Hilary Duff i Lindsay Lohan, s televizijskog ekrana mogla zakoračiti i na glazbenu pozornicu. Godine 2005. objavila je debi-album Unfabulous And More, a iste godine snimila je i singl If I Had It My Way, koji se pojavio kao glazbena podloga u Disneyevu filmu Ice Princess, te Božićnu pjesmu Santa Claus Is Coming To Town. Iduće je godine za film Aquamarine snimila singl Island in the Sun, pjesmu koju u originalu izvode ikone alternativnog rocka Weezer.

- Imala sam razne faze. Željela sam biti kao pjevačica Sarah McLachlan, jer sam puno pisala poeziju. Pa sam željela biti kao Jewel i počela svirati gitaru. No negdje duboko je gluma ipak bila moja sudbina - kaže Emma.

Tijekom karijere okušala se (uspješno) i kao model. Potpisala je ugovor s modnom markom Dooney & Bourke, specijaliziranom za ženske torbice, za koju je čak i dizajnirala jednu torbicu, koja nosi njezino ime. Također, s 18 godina postala je lice kozmetičke kuće Neutrogena, a 2015. pokazala je svoju figuru u donjem rublju Aerie. Glumica obožava mijenjati frizure, pa je u jednom intervjuu otkrila kako voli eksperimentirati sa stilovima.

- Znam imati različite faze. Nekad volim dugu kosu, jer je mogu podignuti u rep, a nekad mi se sviđa kratka kosa, jer nemate puno brige oko frizure. Samo nekoliko poteza prstima i spremni ste - rekla je glumica rođena u gradu Rhinebecku, u američkoj saveznoj državi New York.

Od Emminih zapaženih filmskih uloga treba izdvojiti ulogu razmažene Poppy Moore u tinejdžerskom hitu Wild Child (2008.), u kojem toliko razljuti oca da je on odluči naučiti ponašanju tako što je pošalje na prestižni engleski internat, gdje sukobi između nje i finih engleskih dama dovode do niza urnebesnih situacija. Svoje glumačko umijeće pokazala je i u filmovima: We‘re the Millers (2013.), Nerve (2016.), Billionaire Boys Club (2018.), In A Relationship (2018.), Empire State (2013.)... U skorije vrijeme gledat ćemo ju kao Sloane u Netflixovoj romantičnoj komediji Holidate te u trileru Craiga Zobela The Hunt.

Jednom je prigodom izjavila da s tetom Julijom gotovo nikada ne razgovara o poslu.

- Najčešće pričamo o normalnim stvarima, o obitelji i bilo čemu drugom osim o poslu. Isto kao i ona, vjerujem da te Hollywood lako proguta i zato su nam privatni životi mnogo važniji - izjavila je Emma.

Prošle je godine odlučila prekinuta zaruke s glumcem Evanom Petersom, s kojim se počela viđati 2012., nakon što su se upoznali na snimanju filma Adult World. Nakon njega sreću je potražila u zagrljaju šest godina starijeg kolege Garretta Hedlunda, javnosti najpoznatijeg po ulogama u filmovima Troy i Tron: Legacy, ali i kao bivši dečko glumice Kirsten Dunst.

Danijel Miklić
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Emma Roberts

DATUM ROĐENJA:

10. veljače 1991.

MJESTO ROĐENJA:

Rhinebeck, New York

LJUBAV:

dečko Garrett Hedlund
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike