Tehno
DOSTUPAN U ODREĐENIM ZEMLJAMA OD 28. VELJAČE

Kompaktan preklopni Samsung - Galaxy Z Flip, snimanje u pokretu
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Galaxy Fold definirao je potpuno novu kategoriju preklopnih uređaja, a Galaxy Z Flip, kao prvi uređaj iz Z serije, predstavlja novi portfelj uređaja koji potvrđuju posvećenost Samsunga vrhunskim tehnologijama i novom korisničkom iskustvu.

Dizajniran za vrhunsku prenosivost, zatvoren Galaxy Z Flip moderan je i kompaktan uređaj veličine dlana, koji se bez problema ukopa u svaki džep ili torbicu. Kada je otvoren, njegova veličina gotovo se udvostručuje, otkrivajući nevjerojatni 6,7-inčni zaslon. Maska u trendi nijansama, elegantni zaobljeni kutovi i poklopac koji se zatvara uz prepoznatljiv zvuk privlače pozornost korisnika. Galaxy Z Flip ima Infinity Flex zalson izrađen od specijalnog Ultra Thin stakla (UTG), koje ga čine tanjim i elegantnijim od bilo kojeg poznatog preklopnog uređaja. Centrirana kamera u ravni zaslon, bez otvora i drugih smetnji omogućava korisnicima da uživaju u omiljenim sadržajima, prvi put u odnosu 21.9:9, kada je u pitanju Samsung.

Nova nevidljiva šarka (Hideaway Hinge) pravo je remek-djelo inženjerstva. Zahvaljujući dualnom CAM mehanizmu, svako otvaranje i zatvaranje je stabilno i jednostavno, a uređaj može ostati otvoren pod različitim kutovima, poput zaslona prijenosnog računala. Također, Hideaway Hinge sustav integrira i novu Samsung tehnologiju čišćenja, koja koristi inovativna najlonska vlakna za čuvanje uređaja od prljavštine i prašine. Kada je Galaxy Z Flip otvoren, može se koristiti pod različitim kutovima, baš poput laptopa. Osim toga, uređaj pruža mogućnost kreiranja selfija uz znatno širu sliku, sudjelovanja u nesvakidašnjim videorazgovorima uz Google Duo i sve to bez upotrebe ruku.

Flex mode – Samsung i Google veoma su blisko surađivali kako bi dizajnirali Flex mode – korisničko iskustvo kreirano po mjeri jedinstvenog sustava prednjeg preklapanja ovog pametnog telefona. Kada je otvoren, zaslon uređaja se automatski dijeli na dva zaslona veličine 4 inča, što omogućuje gledanje fotografija ili videosadržaja na gornjoj polovini i njihova upravljanja na donjoj. Korištenje YouTubea nikada nije bilo lakše, uz istovremeno gledanje sadržaja, pisanje komentara i pretraživanje drugih videozapisa.

Galaxy Z Flip doslovno stoji samostalno, tako da omogućuje snimanje i fotografiranje u pokretu - od grupnih fotografija s podešenim vremenom, do živopisnih noćnih snimaka, bez upotrebe bljeskalice. Kreiranje sadržaja za društvene mreže znatno je olakšano i to zahvaljujući snimanju videozapisa u omjeru 16:9, iz različitih uglova, bez upotrebe ruku ili stativa. Dovoljno je samo otvoriti telefon i staviti ga na ravnu površinu kako biste snimili zadivljujuće Night Hyperlapse videozapise ili živopisne snimke pri slabom svjetlu, uz noćni način rada. Galaxy Z Flip bit će dostupan u određenim zemljama od 28. veljače 2020., i to u zrcalno crnoj i zrcalno ljubičastoj nijansi. M.R.

Najčitanije iz rubrike