Sport
TRENER ŽRK-A OSIJEK MRKONJA LJUTIT NAKON SUSRETA U VIROVITICI

Neoprostivo je što smo primili toliko golova s krila
Objavljeno 13. veljače, 2020.

Pobjednička serija rukometašica Osijeka stala je u Virovitici, gdje su pretrpjele prvi ovogodišnji poraz te prvi nakon četiri uzastopna prvenstvena slavlja. Imale su igračice Jasmina Mrkonje prilike, vodile su sredinom drugog poluvremena s tri razlike, no na kraju su se kući vratile praznih ruku, ostavši bez boda u posljednjim sekundama.


Nisu uspjele Osječanke potpuno provesti svoj plan kojim su namjeravale uspješno odraditi i treće uzastopno gostovanje. Iako su donekle limitirale efikasne Virovitičanke, kao i njihove dvije udarne igračice Kožnjak (šut 9-17) i Hudoletnjak (8 golova, od čega pet iz sedmeraca), nisu predobro zatvorile prilaze svom golu s druge strane. Prvenstveno s desnog krila, gdje ih je "izneredila" Kirin postigavši čak osam pogodaka, a izborila je i presudni sedmerac.


- Odlično smo zatvorili najefikasniju igračicu lige Hudoletnjak, koja je zabila samo tri pogotka iz igre, i Kožnjak je potrošila dosta lopti za svoj učinak, no zakazali smo u čuvanju desnog krila. Neoprostivo je da smo s te pozicije primili čak osam pogodaka, to je praktički i presudilo, jer da smo ju samo malo bolje zatvarali, vjerujem da bismo pobijedili. Bilo je tu i objektivnih razloga, već u petoj minuti prst pucačke ruke ozlijedila je Sara Sablić, koja je ove godine u odličnoj formi pa je do kraja utakmice igrala samo obranu, a u napadu ju je zamijenila Dora Lacković, koja je to odlično napravila i bila naša najefikasnija igračica. Ne volim to previše komentirati, ali definitivno nismo bili zadovoljni ni sudačkim kriterijem za koji mislim da je pogodovao domaćoj ekipi, uključujući i taj posljednji sedmerac koji je u najmanju ruku vrlo diskutabilan. No, unatoč tome, moramo se prvenstveno okrenuti svojoj igri i detaljima u kojima nismo napravili što smo htjeli - osvrnuo se Mrkonja na prvi ovogodišnji poraz, u kojemu je istaknuo još jedan detalj koji je nedostajao za pozitivan ishod.


- Nakon dugo vremena, prvi put nismo imali pravi učinak vratarki, koji bi nas "digao" u presudnim trenutcima. Promijenio sam ih sve tri na golu, ali ni jedna nije uspjela uhvatiti pravu seriju obrana. Šteta, jer mislim da nam je samo malo nedostajalo da nastavimo našu pobjedničku seriju. Utakmica je bila na pravoj "klackalici", nismo u nekim trenutcima imali ni sreće, kao kod našeg najvećeg vodstva kada smo dva puta pogađali gredu, a onda iz kontranapada primali pogotke. Iz ovoga moramo izvući pouke, i ako ćemo iz ovog iskustva nešto naučiti i primijeniti za iduće utakmice, tada ovaj poraz neće biti toliko bolan.
Osim bez bodova, ŽRK Osijek ostao je i bez Sablić, kojoj je nakon povratka pregledom ustanovljen prijelom prsta pa ju čeka stanka od četiri do šest tjedana. Porazom u Virovitici Osječanke će na neko vrijeme pričekati na nove bodove jer im sada slijede ogledi s dvije najjače hrvatske ekipe, Podravkom Vegetom i Lokomotivom, a ogled s Koprivničankama je već u petak u dvorani Zrinjevac.


Goran Roguljić
REZULTATI 15. KOLA
Dugo Selo ‘55 - Lokomotiva 20:23, Zrinski - Bjelovar 30:31, Dalmatinka - Koka 22:25, 1234 Virovitica - Osijek 30:29, Murvica - Sesvete Agroproteinka 29:26, Umag - Split 2010 26:30, Podravka Vegeta - Sinj 40:31.
Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike