Regija
EKONOMSKA ŠKOLA FORMIRAT ĆE SINERGIJSKO RAZVOJNI CENTAR

Razvoj poduzetničkih vještina mladih i dugotrajno nezaposlenih
Objavljeno 13. veljače, 2020.
VUKOVAR

U vukovarskoj gradskoj vijećnici održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt "Sinergijsko razvojni centar - Ekonomska škola Vukovar (SRCE)".

Razvojna agencija Vukovar, u suradnji s gradskim ustanovama na natječaju "Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru", osigurala je nešto više od 1,43 milijuna kuna EU sredstava. Korisnik projekta je Ekonomska škola Vukovar, provodit će ga 24 mjeseca, a osnovni mu je cilj razvoj i uspostava Sinergijsko razvojnog centra koji će mladima, nezaposlenima i dugotrajno nezaposlenima omogućiti usvajanje novih poduzetničkih, transverzalnih i poslovnih znanja i vještina te ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada.

Ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović naglasila je kako godinama prate razvojni trend različitih aktivnosti, pa se rodila ideja o formiranju Sinergijsko razvojnog centra.

- Bit će to mjesto zajedništva i sinergije svih koji nastoje pridonijeti razvoju ne samo naših učenika i nastavnika, nego i šire zajednice, posebice dugotrajno nezaposlenih u Vukovaru, odnosno svih koji žele raditi na razvoju poduzetničkih vještina. Prvi je korak osnivanje samoga centra, što znači adaptaciju prostora i nabavu opreme za funkcioniranje i provedbu aktivnosti, a potom će se pristupiti konkretnoj razradi detaljnog dugoročnog plana - navela je Majstorović, pojašnjavajući kako će korisnicima omogućiti razvoj multimedijalnih i digitalnih kompetencija, razvoj financijske pismenosti, pokretanje i razvoj start-upova, no radit će i na razvoju izdavaštva te savjetovanju i mentorstvu korisnika centra.

Također je u planu i osnivanje školskog radija uz razvijanje radijskog novinarstva i medijske pismenosti učenika.

- Potrebno je nabaviti opremu za Sajam vježbeničkih tvrtki kojega naša škola održava, uz razvoj programa Praksa kod poduzetnika. Izradit ćemo novu dizajniranu web-stranicu škole i organizirati stručni posjet Gospodarskoj školi Varaždin - najavila je ravnateljica, poručujući kako poduzimaju brojne aktivnosti kako bi mladi Vukovarci što kvalitetnije pridonijeli razvoju grada i šire zajednice.

Vedrana Žilić, direktorica Razvojne agencije Vukovar, istaknula je kako povlačenjem EU sredstava za realizaciju različitih projekata žele ojačati sve institucije u gradu, poglavito obrazovne, jer su djeca budućnost Vukovara.

- Svaka je škola bila zainteresirana da se usluge u njihovoj školi unaprijede i povećaju, a Ekonomska škola Vukovar ovim će projektom upotpuniti svoju djelatnost. Usluge budućeg centra bit će usmjerene ne samo na učenike, nego i na sve zainteresirane građane i nezaposlene osobe. Poduzetništvo je grana koja se treba razvijati, tim prije što je istraživanje tržišta pokazalo kako su poduzetničke vještine ključne, pa na ovaj način krećemo od djece - navela je Žilić.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako se Vukovar još jednom može pohvaliti povlačenjem EU sredstava, izrazivši zadovoljstvo zbog postojanja učinkovite suradnje između svih sudionika.

- Nadam se da ćemo i dalje imati ovako plodonosnu suradnju na korist naše djece i mladih te u konačnici i cijeloga grada - rekao je Penava. D. Korpoš

Dragana Korpoš
1,43

milijuna kuna EU sredstava osigurano je za provedbu projekta
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike