Osijek
23. IZDANJE NATJECANJA “MALA KLIZALJKA”

Krijesnice zlatne, no svi su klizali s jednakim veseljem
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Iva Fury i Petra Pavičić su zlatne, Magdalena Lazar i Ema Cerenko srebrne, a Mila Kraljević i Lara Zeko brončane

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Iva Fury i Petra Pavičić iz Dječjeg vrtića Krijesnica pobjednice su ovogodišnjeg izdanja Male klizaljke, tradicionalnog natjecanja polaznika najstarijih vrtićkih skupina koji su tijekom zime pohađali besplatnu školu klizanja koju 23. godinu zaredom provodi Školski športski savez grada Osijeka, u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

Drugoplasirane su Magdalena Lazar i Ema Cerenko iz DV-a Vrapčić, a na treće su mjesto doklizale Mila Kraljević i Klara Zeko iz DV-a Sunčica.

U natjecanju su sudjelovala po dva predstavnika iz 22 dječja vrtića (44 djece), ali mališani su se natjecali u različitim igricama. Za najuspješnije natjecateljske parove osigurane su medalje, a pobjedničkom je vrtiću pripao memorijabilni prehar u trajno vlasništvu, ali i prijelazni, koji će iduće godine predati u ruke novih pobjednika. Uz medalje i pehar za najbolje, svi sudionici jučerašnjeg natjecanja dobili su diplome i slatki paketić "Karoline", a atmosferu su dodatno zagrijavali mame, tate, odgojiteljice, bake i djedovi koji su navijali za svoje mališane.

"Svake godine dolazimo podržati vrtićarce koji sudjeluju u Maloj klizaljki koja predstavlja predivnu tradiciju. Djeca vole klizanje i mnogo im znači navijanje njihovih prijatelja i najbližih. Za djecu je važno da u sklopu vrtićkog programa imaju jednu aktivnost kao što je klizanje. Oni više uče s vršnjacima nego što to mogu uz roditelje, uspoređuju se, natječu se, i to im je sigurno poticaj za bavljenje sportom u budućnosti", rekla je pedagoginja mentorica DV Osijek, Vladimirka Vidović.

Ove je zime kroz školu klizanja prošlo oko 650 mališana iz 29 dječjih vrtića. Uz osnovne klizačke tehnike, mališani su učili i kako se ustati nakon pada, opustiti, igrati, skakati, čak i klizati unatrag.

Sanda Gašić, glavna tajnica Školskog športskog saveza grada Osijeka, izvijestila je pak kako su vrtićarci ove sezone brzo učili i pokazali zavidnu vještinu. Na klizalište su dolazili pet dana, po dva školska sata dnevno, a to je dovoljno da se nauče osnove.

- S mališanima je radilo po pet ili šest učitelja, a na klizalište su dolazila po dva vrtića u isto vrijeme. Njih čak 98 posto kroz školu klizanja baš je lijepo “proklizalo”, čime smo svi zadovoljni. Sretni smo i što nas je i vrijeme poslužilo, pa je natjecanje održano u sunčano prijepodne, a ipak je bilo dovoljno hladno da led izdrži sve predviđene aktivnosti. Žao nam je samo što zbog velikog broja bolesne djece u natjecanju ove godine nisu mogli sudjelovati predstavnici svih vrtića u kojima je provedena klizačka obuka - kaže Gašić.

Ivana Solar
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike