Osijek
INFRASTRUKTURNA KATASTROFA

U Cvjetkovoj ulici i dalje se vozi reli
Objavljeno 12. veljače, 2020.

Kiša koja je obilježila početak tjedna u gradu na Dravi ponovno je na površinu izbacila probleme stanara posljednjeg odvojka Cvjetkove ulice u Donjem gradu, koji je infrastrukturno u katastrofalnom stanju.

Kolnik prepun dubokih rupa ispunjenih vodom za stanare Cvjetkove, ali i one koji ovu ulicu koriste kao izravnu prilaznu cestu obližnjem vijencu Slavka Kolara i Kišpatićevoj ulici iz pravca Gupčeve, predstavlja pravu reli-dionicu, u što smo se i sami, još jednom, uvjerili.

"Do kada ćemo čekati da nas se netko sjeti, ovo je pravi užas. Kidamo automobile, pješaci rade slalom između rupa na kolniku i pločniku jer se ne zna što je u gorem stanju!" žale se Donjograđani.

Predstavnici GČ-a Donji grad na ovaj problem ukazuju već godinama, a ljetos su se i okupili na raskrižju Cvjetkove i Crkvene ulice ne bi li nadležnima poslali poruku kako je krajnje vrijeme da se uloži u kompletnu rekonstrukciju ove ulice.

"Dio Cvjetkove ulice, od raskrižja s Crkvenom do raskrižja s Kišpatićevom ulicom, već dvadesetak godina vapi za obnovom cjelokupne infrastrukture. Tu su potrebni novi nogostupi, nova kanalizacijska mreža i nova cesta. Sve je to uništeno višegodišnjim raskopavanjem ulice iz brojnih razloga. Ni ostatak Cvjetkove nije u ništa boljem stanju, ali ako nema novca za uređenje cijele ulice, apeliramo za hitno rješavanje bar ovoga dijela. Loša infrastruktura ovdje bitno snižava kvalitetu života velikog broja Donjograđana, kao i stanovnika same Cvjetkove i obližnjeg Naselja Slavka Kolara. Ljudi u zimskom razdoblju muku muče i s problemima vezanim uz kanalizaciju i slivne vode. Posebno kada se topi snijeg koji ulazi ljudima u haustore. Ovo je infrastrukturno najgora ulica u gradu i prevelik problem da bi ga gradska četvrt mogla sama riješiti iz svog skromnog budžeta", kaže Frano Barać, predsjednik Vijeća GČ-a Donji grad. I.Sl.
Nogostupi - kronični donjogradski problem
Donjogradski nogostupi generalno su u lošem stanju, posebno kada je u pitanju splet ulica između Trga bana Jelačića i rijeke Drave, među kojima velik broj nije obnovljen ni nakon Domovinskog rata. Uz Cvjetkovu, koja je svakako u najgorem stanju, i dalje je problematičan veći dio Krstove ulice te dio Kaišpatićeve prema Kožari. Također, u Donjeg gradu gorući je problem i nepostojanje nogostupa ondje gdje bi ih moralo biti - s desne strane Ulice Zeleno polje, koja ima samo dva pješačka prijelaza, te u Vinogradskoj ulici, koja nogostup u punom profilu od kućnog broja 1 nikada nije dobila.
Najčitanije iz rubrike