Dome slatki dome
ROMANTIČNO

Iskoristite začine kao afrodizijak
Objavljeno 13. veljače, 2020.
Začinite Valentinovo jelima koja će vas zagrijati i probuditi u vama uspavane strasti. Afrodizijaci su oduvijek bili omiljeni među ljubavnim parovima. Njihova je ljubavna moć posebno dobrodošla tijekom svečanih, romantičnih večera.

Ljubitelji čokolade na Valentinovo konačno mogu bez grižnje savjesti uživati u toj deliciji koju su nekada smatrali hranom bogova. Priča o jednom od najpopularnijih omiljenih afrodizijaka potječe još od drevnih Asteka. Znanost je potvrdila da je čokolada dobra za zdravlje.

Kamenice su poznati afrodizijak. Navodno je slavni zavodnik Casanova svoj status velikog ljubavnika održavao jedući čak 50 kamenica dnevno. Avokado je poznat kao afrodizijak, a i njegov je okus poseban. U njegove su moći vjerovali još Asteci koji su branili svojim ženama da budu u njegovoj blizini u vrijeme berbe. Pripremate li večeru svakako iskoristite neke začine poput šafrana, bosiljka ili muškatnog oraščića, za koje se vjeruje da imaju afrodizijačka svojstva. Iako nije toliko razvikana, banana je snažan afrodizijak. Osim što bude maštu, banane sadržavaju i alkaloid bufotenin te vitamin B6. Te tvari bude seksualnu želju, ali i izazivaju dobro raspoloženje.

Ljute papričice uzburkat će vam krv. Njihovi sastojci ubrzavaju puls, pojačavaju rad srca. Osim toga, papričice oslobađaju endorfin koji je odgovoran za dobro raspoloženje. Među nezaobilaznim su afrodizijacima i bademi. Bogati su vitaminom E koji potiče bolju funkciju spolnih organa. Osim toga, bademi poboljšavaju rad moždanih stanica pa utječu i na pamćenje i bolje raspoloženje. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike