Mozaik
AMERIČKI ROKERI IZDALI NOSAČ ZVUKA “PERDIDA”

Akustični album Stone Temple Pilotsa
Objavljeno 13. veljače, 2020.
Američki rokeri Stone Temple Pilots krenuli su s novom avanturom i objavili prvi akustični album "Perdida", slojevito izdanje kojim,

osim intimnijih tekstova, bend ovom prilikom proširuje svoj glazbeni teritorij kroz korištenje neočekivanih instrumenata poput flaute, saksofona, vintage klavijatura, gitarona i marxophonea koji se protežu na albumu. U pitanju je drugi album koji su objavili s novim pjevačem Jeffom Guttom, koji se pridružio 2017. originalnim članovima Deanu i Robertu DeLeou i Ericu Kretzu. Ovaj sveukupno osmi studijski album, bend je sam producirao i njegov veći dio snimio ranije ove godine u Kretzovom Bomb Shelter Studiju. Naziv albuma na španjolskom znači ‘gubitak’, što dodatno pojašnjava i izjava gitarista Deana DeLeoa: "Moraš to proživjeti da bi ga mogao napisati, a ovaj uradak je odraz onoga gdje smo se nalazili u posljednje vrijeme".

S druge strane, vokal Jeff Gutt ističe kako si je morao dopustiti biti što ranjiviji pišući tekstove jednako kao što su Dean i Robert bili prilikom pisanja glazbe. Ovoga proljeća, Stone Temple Pilots kreću na turneju po Australiji, a potom od 19. lipnja planiraju veliku ljetnu turneju s Nickelbackom po SAD-u i Kanadi, koja će trajati sve do 3. listopada. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TV: ŠTO GLEDATI S DJECOM U IZOLACIJI

Zabava za najmlađe uz sjajne serije i crtiće

2

PRVA U NIZU “NE DAJ SE, INES”

Šerbedžija recitira na Facebooku

3

FESTIVAL TOLERANCIJE I UNHCR HRVATSKA PREPORUČUJU…

Akcija Doku-izolacija - nagrađivani dokumentarci koji govore o izbjeglicama