Osijek
POPLAVA U GARAŽI NA AUTOBUSNOM

ARRIVA: U razvodnim kutijama nema struje!
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Korisnici su se uplašili mogućnosti strujnog udara, no u Arrivi kažu kako su razvodne kutije prazne i nisu u upotrebi

Jaka kiša koja je u ponedjeljak pala nakon dužeg sušnoga razdoblja otkrila je nedostatke u podzemnoj garaži na Autobusnom kolodvoru Osijek. Naime, duž nečega što su neki od korisnika garaže u to vrijeme prepoznali kao razvodne kutije lijevala je voda pa su se uplašili da bi moglo doći do strujnoga udara.

Građani zabrinuti
- Očekujem da će netko nešto poduzeti u vezi s ovom rijekom u podzemnoj garaži na Autobusnom kolodvoru. Nadam se samo da nema struje u ormarićima po kojima pljušti voda. Ovo sam prijavio na šalteru Autobusnoga kolodvora - prokomentirao je Osječanin I. R. (podatci poznati redakciji) naglašavajući kako bi, prema njegovome mišljenju, trebalo nešto učiniti kako se ne bi dogodilo nešto neželjeno. Sličnog su mišljenja i neki drugi korisnici podzemne garaže na Autobusnome kolodvoru koji su također u ponedjeljak u kasnim večernjim satima svjedočili bujici vode. Također su se pitali može li doći do kakvih neželjenih situacija.

Voda se slijevala i ispod parkiranih automobila, a kako je, doduše ne tolikim intenzitetom, kiša padala i dan poslije (utorak, nap.a.), situacija nije bila puno bolja nego dan prije. Upozorili su nas na to i čitatelji koji su nam poslali fotografije iz podzemne garaže Autobusnoga kolodvora. Situacija je, vidljivo, bila slična onoj dan ranije, jer je oko 10 sati počelo pljuštati.

U Arriva Hrvatska kažu kako je cijela situacija na prvi pogled izgledala gore nego što zapravo jest, Naime, nije moglo doći do udara električne energije, jer su razvodne kutije u garaži prazne, odnosno u njima nema struje s obzirom na to da su prvotno bile namijenjene hotelu koji se ondje trebao graditi.

Šira sanacija
Kako doznajemo, nadležni odmah nisu znali da u podzemnu garažu šiklja voda, jer o tome nisu bili obaviješteni. Neslužbeno smo najprije doznali da će se sve morati detaljno sanirati kada se ondje bude završavala gradnja praonice i čini se da će biti potrebno kopanje i asfaltiranje. Te su razvodne kutije zatvorene, kako je vidljivo, pur-pjenom, no očigledno to nije dovoljno pa će se tražiti neko bolje rješenje. Vjerojatno bi to mogao biti neki jači silikon ili beton, no svakako će se obaviti otkopavanje izvana.

- Došlo je do puknuća cijevi, međutim, nije bilo nikakve opasnosti za ljude s obzirom na to da se radi o razvodnim kutijama u kojima nisu električne instalacije. Odmah se pristupilo sanaciji kvara, dok će se šira sanacija realizirati u sklopu izgradnje praonice za vozila koja je u završnoj fazi - pojašnjava Marina Pandurević, direktor za tranformaciju i komunikaciju u Arrivi Hrvatska. Zahvaljuje građanima koji su ih upozorili na problem u podzemnoj garaži Autobusnoga kolodvora.

Marija Mihelić
KRONOLOGIJA NOVOGA KOLODVORA
U srpnju 2016. godine osječka tvrtka Osijek-Koteks izišla je iz partnerstva s Gradom Osijekom u upravljanju autobusnim kolodvorom. Prijenos prava ugovoren je potom s Panturistom. Podsjetimo, Ugovor o partnerstvu s osječkom tvrtkom Osijek-Koteks potpisan je prije 13 godina, odnosno 2007. godine i otvoren je početkom lipnja 2011.

Inače, Panturist je, dodajmo, upravljao i starim i novim osječkim kolodvorom. Ipak, danas je dio inozemnog koncerna Arriva - Deutsche Bahn, inače drugoga najvećeg na svijetu pružatelja prijevozničkih usluga.
Marina Pandurević

direktorica transformacije i komunikacije Arriva Hrvatska

Odmah po dojavi postupilo se sanaciji kvara, a šira će se sanacija realizirati u sklopu izgradnje praonice za vozila. Izgradnja je, naime, trenutno u završnoj fazi.
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike