Mozaik
NAGRADA ZA THE BLACK KEYS

“Let’s Rock” najprodavaniji je inozemni album 2019.
Objavljeno 12. veljače, 2020.
The Black Keys, popularni i hrvatskoj publici omiljeni američki dvojac kojeg čine pjevač i gitarist Dan Auerbach i bubnjar Patrick Carney, osvojio je ovih dana prvu hrvatsku Top.HR Music Awards nagradu u kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma u 2019. godini. Podsjetimo, album "Let’s Rock" objavljen je 28. lipnja 2019., na CD-u i LP-ju, a hrvatskim fanovima dostupan je i na digitalnim platfromama Deezer i Google Play.

Početkom ljeta prošle godine album "Let‘s Rock" debitirao je na četvrtom mjestu američke ljestvice Billboard 200, dok je u Velikoj Britaniji debitirao na trećem mjestu ljestvice albuma, i time postao njihov treći album koji je ušao u UK Top 10. Na hrvatskom tržištu album je od trenutka objave, tijekom dvadeset i jednog tjedna boravio na listi Top 40 najprodavanijih stranih albuma, vladajući vrhom ljestvice punih pet tjedana. Treba uzeti u obzir i klasičnu boljku hrvatske diskografije, a to je da još uvijek nisu transparentni brojevi prodaje fizičkih nosača zvuka, downloada i broja streamova na streaming platformama. Tako da podaci za koliko su The Black Keys nadmašili ostale u konkurenciji ostaju nepoznati javnosti, a o poretku bar prvih deset da se i ne govori.

Top.HR Music Awards nova je glazbena nagrada nastala u suradnji Hrvatske diskografske udruge (HDU) i RTL-a, te je održana u četvrtak, 6. veljače, u hotelu Esplanade u Zagrebu. Dodijeljena je izvođačima koji su tijekom prošle godine ostvarili najuspješnije rezultate u domaćem radijskom eteru i na streaming platformi Deezer, kao i onima čiji su albumi najprodavaniji na području Republike Hrvatske.

Inače, “Let’s Rock” deveti je studijski album The Black Keysa, nastao kao svojevrsna oda električnoj gitari. Fokusiran na sirovi blues-rock, napisan je, odsviran i produciran od samih članova, Auerbacha i Carneya, u studiju Easy Eye Sound u Nashvilleu, a objavljen je pet godina nakon prethodnika “Turn Blue”. D.Miklić
Fokusiran na sirovi blues-rock, napisan je, odsviran je i produciran od samih članova
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike