Mozaik
OSJEČKA GRUPA VIGOR VRATILA SE IZ AUSTRALIJE

Svirali, usvojili koalu i objavili duet sa Šolom
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Nakon povratka objavili su duet s Antonijom Šolom, pjesmu “Cijena prave ljubavi”

Nakon dvije godine popularna se osječka grupa Vigor vratila svojoj vjernoj publici u Australiji. Ovaj put posjetili su Melbourne i Sydney, a koncerti su im bili rasprodani danima unaprijed.

- Ne može se opisati ta količina dobre vibre i pozitivne energije i način na koji su nas dočekali. Ako vas publika voli i poštuje, onda vi tu ljubav njima kroz pjesme i koncerte vraćate natrag - ispričao je frontmen benda Mario Roth, kojega je posebno razveselilo što je na nastupima bilo puno mlade publike. "To je nešto što nas gura naprijed, puni entuzijazmom i željom da im se kroz pjesmu još više približimo." U Australiji su članovi Vigora proveli deset dana pa su imali vremena obići dio te čudesne zemlje na kraju svijeta.

- Imam rodbinu u Sydneyu i odlučili smo jedan dan sjesti u auto i posjetiti unutrašnjost Australije. Dobili smo vrlo jasnu i šokantnu sliku posljedica strašnih požara koji su pogodili tu zemlju. Prizori su uistinu bili grozni i poražavajući za nas kao društvo. Čovjek koji je spreman drugom čovjeku nanijeti zlo, spreman je to isto činiti i prirodi. Mi nismo gospodari ovog planeta. Mi smo ipak samo njegovi gosti - kaže Mario. Posjetio je prihvatilište za koale koje su najviše stradale u požarima. Tom prigodom dečki iz benda su ‘posvojili‘ i ovu slatku životinju doniravši sredstva za jednogodišnju prehranu i skrb, pa su time dobili pravo da mu dodijele i ime. Nisu dugo dvojili, dvogodišnju koalu nazvali su Vigor.

- Nije bogat onaj koji puno ima nego onaj koji puno zna. A da bi čovjek znao, mora putovati i upoznavati svijet oko sebe. Upoznavati ljude, kulture, običaje, boje, mirise, naučiti uvažavati i poštovati različitosti. Na taj način se šire horizonti, učite i rastete. To je neprocjenjivo - kaže Osječanin. Nakon povratka iz Australije, Vigor je nastupio u Stuttgartu, a 15. veljače su u Frankfurtu. Uz to, objavili su novi duet "Cijena prave ljubavi", i to s Antonijom Šolom.

- Obožavam muževan glas, to me osvaja na prvu. Volim kada tako duboki glas oboji svaku izgovorenu riječ, a i paše mi u mojim pjesmama. ‘Ja sam zaljubljena u tvoj glas‘ - to je bilo prvo što sam mu rekla, osjetila se kemija u zraku - ispričala je kantautorica Šola o svom odnosu s kolegom Rothom i dodala Antonija da je godinama tražila pjesmu koja bi odgovarala baš pjevaču benda Vigor i iste sekunde kad je napisala "Cijenu prave ljubavi" samo je i njega mogla zamisliti u duetu.

- Mario ima tu neku privlačnu energiju, topao je čovjek i imaš osjećaj da ga poznaješ godinama. Zato i naša druženja jesu zabavna, spontana i iskrena - kaže Šola.

- Nove pjesme koje mi se ponude ne slušam samo ušima nego ih moram osjetiti i, metaforički, kožom. Ako se ne naježim, to nije pjesma za mene. Ta moja intuicija s godinama postaje sve jača, vjerujem svojem šestom osjetilu. Antonija je jedan od velikih kantautora u zemlji i naša prva suradnja nije mogla bolje ispasti. Vjerujem da ću ovu njezinu pjesmu imati u repertoaru do kraja života - priča Mario.

- Teško smo se usklađivali dok smo snimali pjesmu i video, što zbog svih obveza koje imamo, putovanja i koncerata koje Mario s Vigorom ima napretek. Unatoč tome on uvijek nađe vremena i javi se baš onda kad ga trebam pa se šalimo da je to već telepatija - smije sa Antonija, koja se veseli zbog suradnje jer su oboje u pjesmu utisnuli svoju osobnu priču i iskustvo.

Tanja Kvorka
bogatstvo
PUTOVATI I UPOZNATI

SVIJET OKO SEBE
Antonija Šola

kantautorica

Godinama sam tražila pjesmu koja bi odgovarala baš pjevaču benda Vigor i kad sam napisala "Cijenu prave ljubavi" samo sam njega mogla zamisliti u duetu.
Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike