Autoglas
BRITANSKI PLAN

Benzin, dizel i hibrid od 2035. izvan prodaje
Objavljeno 11. veljače, 2020.
Velika Britanija zabranit će prodaju novih benzinskih, dizelskih i hibridnih automobila od 2035., pet godina ranije nego što je planirano, pokušavajući smanjiti zagađenje zraka, što bi moglo okončati stoljetno oslanjanje na motore s unutarnjim izgaranjem.

Ta najava stiže uoči UN-ove konferencije o klimi COP26 koja je planirana za studeni u Glasgowu i koju, piše Reuters, premijer Boris Johnson želi iskoristiti kao akcelerator podizanja svijesti o okolišnim problemima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tu konferenciju mnogi smatraju trenutkom istine za Pariški sporazum iz 2015. o borbi protiv globalnog zagrijavanja.

- Organizacija COP-a 26 važna je prilika za Veliku Britaniju i zemlje diljem svijeta da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena - rekao je Johnson. "Kao što smo postavili naše planove za postizanje ambicioznog cilja nultih netoemisija stakleničkih plinova do 2050. godine, tražit ćemo i od drugih da nam se pridruže u obećavanju nulte netoemisije", rekao je Johnson. Britanski korak pobjeda je za električne automobile koji, ako se globalno prošire, mogu ugroziti bogatstvo proizvođača nafte, transformirati automobilsku industriju i oboriti jednu od ikona kapitalizma 20. stoljeća: posjedovanje osobnog automobila. Vjetar u leđa elektrifikaciji globalnog voznog parka dala je afera "dieselgate" lažiranjem podataka o emisijama štetnih plinova iz Volkswagenovih dizelaša. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAMO DO KRAJA VELJAČE U TOMIĆ & CO.: NAJBRŽA ISPORUKA U NAJKRAĆEM MJESECU

Ograničena količina BMW modela dostupna odmah i to po povoljnijim cijenama

2

BMW 216 D MODEL KOJI JE BMW-U DONIO PREDNJI POGON

BMW je zauvijek BMW bez obzira na pogon

3

VOZILI SMO: BERLINGO N1

Dostavljač idealan za posao, ali i obitelj