Kultura
U MUZEJU ĐAKOVŠTINE IZLOŽBA ŽELJKA SUBIĆA

Geometrija zlatnoga lica ravnice
Objavljeno 11. veljače, 2020.
U izložbenoj dvorani Muzeja Đakovštine može se pogledati izložba akademskog slikara Željka Subića, Zlatno lice ravnice. Njegovo đakovačko gostovanje obuhvaća ciklus posvećen ravnici. Subićeva ravnica je predočena geometrijski, a kako je u najavi izložbe rekao ravnatelj Muzeja Đakovštine, gotovo kubistički. Jer, ravnica Željka Subića je ‘omeđena‘, a ipak razigrana preciznim, ravnim, hladnim linijama, koje ne umanjuju bogatstvo, kao ni toplinu te ravnice. Tu je i koloristička razigranost ravnice, uz, naravno, ‘zelenost‘, plodnost. Kako je u najavi izložbe rekao Bijelić, prikazivanje je to strukture zemlje, ravnice.


Đakovačka izložba obuhvaća 30-ak velikih akrila na ljepenci i platnu. Za Željka Subića Bijelić kaže kako je autor koji ne podliježe trendovima. Potvrđuje to i njegova geometrija zlatnog lica ravnice.


Željko Subić (1949., Osijek) diplomirao je na Pedagoškog akademiji u Zagrebu, a 1976. na ALU u Sarajevu, u klasi prof. Ismara Mujezinovića. Od 1979. član je HDLU-a. Izlagao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi u Novoj Gradiški.
Otvorenje izložbe bilo je dio Noći muzeja kojoj se Muzej Đakovštine pridružio 11. put. S. Župan
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN FILM "KAZALIŠTE U DOBA COVIDA" U HNK-U U OSIJEKU

Disali su kao jedno iz dana u dan

ZAVRŠNI PROGRAMI AKCIJE ZA TRG UDRUGE DOMINO

Nova kultura u Novom Zagrebu

“PIZZERIA EUROPA” ROMAN JE CESTE

Žarku Jovanovskom pripalo 100.000 kn

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana