Crna kronika
PUŠTEN NA KUĆNO LIJEČENJE

Drveni stup pao na radnika u Trpinji
Objavljeno 7. veljače, 2020.
TRPINJA - Olujno nevrijeme proteklih je dana stvaralo velike probleme u mnogim mjestima Vukovarsko-srijemske županije i ostavilo iza sebe znatnu materijalnu štetu. Prije dva dana, u srijedu, nevrijeme je ugrozilo i život jedne osobe, no, na sreću, ishod nije bio tragičan. Naime, u srijedu oko 13 sati u Trpinji, u Ulici Dušana Kelića Sremca, na izletištu ekološke udruge Panjik iz Trpinje, djelatnici tvrtke iz Vrbanje uklanjali su grane u blizini električnih kabela između drvenih stupova. Kako je izvijestila Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, zbog olujnog vjetra u jednom je trenutku došlo do pucanja i pada drvenog stupa s rasvjetnim elementima na 35-godišnjeg djelatnika iz Vrbanje, koji je u tom trenutku bio sedam metara od podnožja bandere.


Nakon poziva djelatnici Hitne pomoći iz Vukovara žurno su došli na mjesto nesreće, pružili ozlijeđenom radniku prvu pomoć i potom ga prevezli u Opću županijsku bolnicu Vukovar, gdje je utvrđeno da ozljede nisu teže, pa je pušten kući. Policijski istražitelj i kriminalistički tehničar PU vukovarsko-srijemske obavili su očevid prema nalogu zamjenice županijskog državnog odvjetnika ŽDO Vukovar, a inspektor rada i zaštite na radu Državnog inspektorata, Područnog ureda Osijek, Ispostave Županja proveo je inspekcijski nadzor u području zaštite na radu.


Radnik na kojega je pao stup zaposlen je u tvrtki Jet-Set iz Vrbanje, a njezin vlasnik Zlatko Zovak potvrdio nam je kako je na jednog njihova radnika u Trpinji, gdje su izvodili radove, dan prije pao drveni stup, koji je bio već dotrajao i slomio se pod naletom olujnog vjetra. Srećom, sve je dobro prošlo, bez ozbiljnijih posljedica, pa je nakon liječničkog pregleda 35-godišnjak pušten kući i dobro se oporavlja.


Miroslav Palić, načelnik općine Trpinja, izjavio je novinarima kako je do nesreće došlo kada su radnici čistili teren u blizini niskonaponske mreže.
- Jedna od drvenih bandera bila je stara i trula i slomila se pod naletom vjetra. Radnik je uočio da pada prema njemu i pokušao se izmaknuti, no u tomu nije posve uspio. Posljedice su mogle biti mnogo teže, ali, na sreću, sve je relativno dobro završilo – rekao je Palić. D.Korpoš/M.Lešić Omerović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGEDIJA NA DUNAVU

Ribiči pronađeni mrtvi u čamcu u blizini Aljmaša

2

TROJE OZLIJEĐENIH U PROMETNOJ NESREĆI KOD SAMATOVACA

Pretjecao kamion pa ušao u "škare"

3

UTVRĐUJE SE OTKUD SU STIGLI I TKO SU

Ilegalni migranti uhvaćeni kod katakombi u Osijeku