TvObzor
ZOV DIVLJINE

Harrison Ford u ekranizaciji romana Jacka Londona
Objavljeno 7. veljače, 2020.
Koristeći najnaprednije vizualne efekte i tehnologije animacije kako bi računalno generirane životinje u filmu izgledale potpuno realistično i autentično zračile emocijama

Nadahnut legendarnom pustolovinom Jacka Londona, Zov divljine jedinstveno je filmsko iskustvo. Twentieth Century Fox oživio je na velikom ekranu priču o Bucku, srčanom psu čiji se idealistični život potpuno promijeni kad ga iz njegova kalifornijskog doma iznenada otmu i odvedu u egzotičnu divljinu kanadskog Yukona tijekom zlatne groznice 1890-ih godina. Kao najnoviji pas u psećoj zaprezi koja dostavlja poštu - a kasnije i njezin vođa - Buck započinje nevjerojatnu avanturu tijekom koje će sazreti, spoznati svoje mjesto u svijetu te postati sam svoj gazda.

Koristeći najnaprednije vizualne efekte i tehnologije animacije kako bi računalno generirane životinje u filmu izgledale potpuno realistično i autentično zračile emocijama, Zov divljine je spoj igranog i animiranog filma. Harrison Ford, jedan od najpoznatijih i popularnih glumaca ikad, predvodi glumačku postavu u kojoj su Omar Sy (The Intouchables), Dan Stevens (Downton Abbey), Karen Gillan (Guardians of the Galaxy) i Bradley Whitford (Get Out). Chris Sanders (How to Train Your Dragon) režirao je film prema scenariju Michaela Greena (Murder on the Orient Express). Producirali su ga Erwin Stoff (Unbroken) i James Mangold (Ford v Ferrari), dok su Diana Pokorny (Downsizing) i Ryan Stafford (War for the Planet of the Apes) bili izvršni producenti.

U filmskoj ekipi iza kamere su nagrađivani snimatelj Janusz Kaminski (Schindler’s List, Saving Private Ryan); dizajner produkcije Stefan Dechant (Welcome to Marwen); montažeri William Hoy (War for the Planet of the Apes) i David Heinz (American Folk), skladatelj John Powell (How to Train Your Dragon) i kostimografkinja Kate Hawley (Suicide Squad).

Prije nego što je 1903. godine objavljena kao kratki roman, pustolovna priča Jacka Londona o psu Bucku izlazila je u nastavcima u novinama “The Saturday Evening Post”. Prevedena na 47 jezika, otad nijednom nije bila nedostupna u tiskanom obliku te je neizostavan primjer klasične američke književnosti.

Scenarist Michael Green smatra da je “posve jasno zašto je Zov divljine postao jednim od američkih klasika. Fascinantna je pustolovna i putopisna priča u tradiciji Roberta Louisa Stevensona. Kroz nju su se čitatelji upoznavali s mjestima u sjevernoj Americi za koja su samo čuli i koja nisu vidjeli osim na slikama. U to vrijeme u Americi je vladala manija oko zlatne groznice u Klondikeu. Novine nisu mogle natiskati dovoljno priča o toj pojavi. A nitko uopće nije bio svjestan da se sve to gradilo na leđima pasa.”
(N.K.)
Možda ste propustili...