Dome slatki dome
SAVJET

Čaroban talog od kave čisti i dohranjuje
Objavljeno 6. veljače, 2020.
Što sve možete s talogom od kave?


* Stavite sasušeni talog u posudu te ga postavite u dio stana u kojem želite ukloniti neugodne mirise, u hladnjak ili kantu za smeće.


* Ako u stanu ili kući držite biljke poput azaleje ili kamelije, zalijte ih talogom od kave. Pomiješan s vodom, talog je odličan način za dohranjivanje zemlje kućnih biljaka.


* Ako se ne možete riješiti mrava, stavite talog od kave na mjesta gdje se skupljaju. Također vam može poslužiti i ako se želite riješiti drugih kukaca.


* Talog od kave umočite u vruću vodu i tako ćete dobiti smeđu boju kojom možete obojiti tkaninu.


* Ako vam je drveni namještaj pun ogrebotina, utrljajte u njega malo taloga od kave koji ste prethodno pomiješali s pastom za poliranje i toplom vodom.


* Talogom možete očistiti masne površine. Možete ga koristiti samog ili u kombinaciji sa sredstvom za pranje posuđa.


* Ako sadite mrkvu, kako biste povećali njezin urod, pomiješajte svježi talog sa sitnim sjemenjem mrkve pri sadnji.


* Ako želite očistiti kamin ili peć, prije nego što počnete, po pepelu pospite talog od kave kako se ne bi dizala prašina.


* Pomiješajte talog od kave s medom kako biste napravili piling koji možete koristiti za tijelo i lice te koji će vašoj koži pružiti prekrasan sjaj. Također, ovaj je piling odličan način za rješavanje celulita.


* Napravite masku za kosu. Utrljajte talog u vlasište prije šamponiranja i ostavite neko vrijeme prije nego što isperete vodom.


* Ako su vam posude iznimno zaprljane, talog od kave riješit će problem. Utrljajte ga na posudu koju želite očistiti, ali pripazite da ne upija boju. J.Kn.
Možda ste propustili...