Dome slatki dome
SAVJET

Čaroban talog od kave čisti i dohranjuje
Objavljeno 6. veljače, 2020.
Što sve možete s talogom od kave?


* Stavite sasušeni talog u posudu te ga postavite u dio stana u kojem želite ukloniti neugodne mirise, u hladnjak ili kantu za smeće.


* Ako u stanu ili kući držite biljke poput azaleje ili kamelije, zalijte ih talogom od kave. Pomiješan s vodom, talog je odličan način za dohranjivanje zemlje kućnih biljaka.


* Ako se ne možete riješiti mrava, stavite talog od kave na mjesta gdje se skupljaju. Također vam može poslužiti i ako se želite riješiti drugih kukaca.


* Talog od kave umočite u vruću vodu i tako ćete dobiti smeđu boju kojom možete obojiti tkaninu.


* Ako vam je drveni namještaj pun ogrebotina, utrljajte u njega malo taloga od kave koji ste prethodno pomiješali s pastom za poliranje i toplom vodom.


* Talogom možete očistiti masne površine. Možete ga koristiti samog ili u kombinaciji sa sredstvom za pranje posuđa.


* Ako sadite mrkvu, kako biste povećali njezin urod, pomiješajte svježi talog sa sitnim sjemenjem mrkve pri sadnji.


* Ako želite očistiti kamin ili peć, prije nego što počnete, po pepelu pospite talog od kave kako se ne bi dizala prašina.


* Pomiješajte talog od kave s medom kako biste napravili piling koji možete koristiti za tijelo i lice te koji će vašoj koži pružiti prekrasan sjaj. Također, ovaj je piling odličan način za rješavanje celulita.


* Napravite masku za kosu. Utrljajte talog u vlasište prije šamponiranja i ostavite neko vrijeme prije nego što isperete vodom.


* Ako su vam posude iznimno zaprljane, talog od kave riješit će problem. Utrljajte ga na posudu koju želite očistiti, ali pripazite da ne upija boju. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike