Dome slatki dome
POSLJEDNJA IZLOŽBA OVE SEZONE

Na Pampasu izloženo 369 malih životinja
Objavljeno 6. veljače, 2020.
Najviše je bilo golubova, slijedi ukrasna perad, kunići, ptice i zamorčići

Na Pampasu je održana posljednja ovosezonska izložba malih životinja koju je organizirala Udruga za uzgoj, zaštitu i selekciju malih životinja Osijek.

Na izložbi je sudjelovao 51 izlagač iz osam udruga s područja istočne Hrvatske, a izloženo je 369 eksponata, od toga je bilo najviše golubova, 240, slijedi ukrasna perad 69, kunići 18, ptice 40 i 6 zamorčića. Razlog je za nešto manji broj izloženih životinja, pogotovo kunića, taj što se izložba održava u dosta kasnom zimskom terminu te su životinje već ušle u uzgojno razdoblje.

Zadovoljavajuće je što se ipak vidi lagani porast broja izlagača u odnosu prema prijašnjim godinama. Izložba je bila jako dobro posjećena, a od posjetitelja mogle su se samo čuti pohvale te Udruga ovom prilikom zahvaljuje svima koji su pomogli na bilo koji način u organizaciji ove izložbe.

Eksponate na izložbi su ocijenili suci koje je delegirao Hrvatski savez uzgajatelja golubova, peradi, kunića, ptica i zamorčića.

Titulu šampion dobili su uzgajivači: Ema Marković iz Osijeka – rimski golub; Mirko Šmaguc iz Miholjačkog Poreča – golub košoa; Đuro Kovačević iz Slavonskog Broda – golub koburška ševa i brodski prevrtač crni; Bojan Popović iz Mohova – pačetinski golub; Stjepan Bunić iz Popovca – baranjski golub; Mijo Opačak iz Čepina – golub njemačka modena; Darko Fekete iz Donjeg Miholjca – rumunjski listonoša; Mirko Lapoš iz Iloka – maltezer u bijeloj boji; Zoran Lacmanović iz Ostrova – maltezer u žutoj boji; Antun Šimičić iz Strizivijene – golub teksan i morka; Josip Šimunović iz Donjeg Miholjca – king; Marija Ratković iz Slavonskog Broda – brnski gušan bijeli; Kata Perić iz Šiškovaca – brnski gušan plavi; Denis Pavić iz Čepina – slavonski gačan; Miroslav Černoga iz Donjeg Miholjca – golub paunaš; Željko Ač iz Osijeka – dalmatinska zimovka; Nenad Ignjatović iz Sl. Broda – turski prevrtač - takla; Ilija Kikanović iz Dalja – volga letač stava žuta; Luka Vidić iz Dalja – volga letač stave crvena; Mato Marić iz Sibinja – orijentalni prevrtač; Antun Gombović iz Sl. Broda – brodski prevrtač plavi, Boris Švitek – zagrebački prevrtač i australska zeba siva crni obraz, Miroslav Kolar iz Vukovara – niški i srpski visokoletač bijeli, Dragan Janković iz Trnave – srpski visokoletač crveni, Srđan Ćurčić iz Borova – srpski visokoletač plavi, Dario Ferkov iz Popovca – listonoša, Frane Tomičić iz Osijeka – bački listonoša, Saša Brkić iz Osijeka – engleski tipler, Vilim Lekšan iz Čepina – orpington, Davor Loinjak iz Višnjevca – njuhempšir, Ratko Tadić iz Borova – somborska kaporka bijela, Nikola Minić iz Borova – somborska kaporka crvena, Slaven Miškić iz Čepina – patuljasti engleski moderni borac, Ivan Igladić iz Osijeka – vijandot patuljasti, Pete Franjo iz Korođa – ovnoliki kunić, Luka Vujčić iz Vukovara – činčila velika, Tomislav Katić iz Bizovca – novozelnandski crveni kunić, Željko Juretić iz Osijeka – kanarinac lipokrom žuti i kanarinac španjolski minijaturni, Dražen Dokletal iz Višnjevca – tigrica boje, Igor Gal iz Osijeka – Agapornis rozenkolis lutino, Mateo Dokletal iz Višnjevca – Agapornis fišer. Osim titula Šampion osječka udruga nagradila je i najbolje eksponate po grupama.

Najbolji golub je slavonski gaćan Denisa Pavića, perad patuljasti engleski moderni borac Slavena Miškića, kunić novozelandski crveni Tomislava Katića, a ptica papigica tigrica boje Dražena Dokletala.

Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna