Dome slatki dome
KUPAONICA

Organizacija prostora - manje nereda uz ladice
Objavljeno 30. siječnja, 2020.
Mehanizmi za samozatvaranje i meko zatvaranje ladica dvije su dodatne karakteristike modernog kupaoničkog namještaja

Gdje spremiti sve četke, kreme, pastu za zube i sav ostali kupaonički pribor? Jedna od najboljih opcija korištenje je visokokvalitetnog kupaoničkog namještaja koji pruža prostor za odlaganje u podnim ili zidnim elementima.

Bilo da se nalaze u bazama za umivaonik, bilo u bočnim kupaoničkim elementima, ladice pomažu organizirati prostor. Čarobna riječ kada se radi o osiguravanju dovoljno prostora za odlaganje u kupaonici jest organizacija. Iako u tome uopće nema puno čarolije: kada uredno rasporedite kupaonički pribor i prevladate nered u svom namještaju u kupaonici, možete bolje iskoristiti raspoloživi prostor, savjetuju u Geberitu, poznatom proizvođaču sanitarne opreme.

U ovom kontekstu, baze za umivaonik idealan su način rješavanja dvaju problema odjednom. One ne samo što skrivaju vodovodne cijevi nego i nude vrijedan prostor za odlaganje ispod umivaonika.

U idealnom slučaju ormarići za umivaonik imaju ladice, jer je to najlakši način boljeg iskorištavanja raspoloživog prostora, omogućavajući da se pribor uredno odloži.

Ladice su dostupne u različitim verzijama i razinama kvalitete. Kada govorimo o kvaliteti, ključno je osigurati da ladice imaju pomno obrađene metalne vodilice kako bi se osiguralo dosljedno glatko i pouzdano pomicanje prilikom otvaranja i zatvaranja. Uostalom, želite da vaš namještaj u kupaonici savršeno funkcionira niz godina. Ladice dolaze u inačicama s punim produžetkom. Kao što ime sugerira, to znači da se ladica može izvući u cijeloj duljini.

Mehanizmi za samozatvaranje i meko zatvaranje dvije su dodatne karakteristike modernog kupaoničkog namještaja, koji se nalaze i u kuhinjskom namještaju. Kod mehanizma za samozatvaranje dovoljno je dati ladici mali pritisak da se ona automatski zatvori. Takvi mehanizmi za zatvaranje oslobađaju korisnika od dvije smetnje. S jedne strane, ladica se tiho zatvara, a s druge brzina zatvaranja ladice pri kraju se zatvaranja - usporava, osiguravajući da sadržaj ladice ostane na mjestu. Korištenje odjeljaka za razvrstavanje i organiziranje može pomoći u smanjenju nereda u ladicama.
Jasminka Knežević
Kutije i pretinci
Odjeljci su na raspolaganju kao dodatci pri naručivanju kupaoničkog namještaja.Organiziranje kutija i pretinaca može dodatno pomoći u smanjenju nereda. Kad se odlučite za adaptaciju kupaonice, procijenite funkcionalnost kupaonice za sljedećih deset godina. Možete pomaknuti raspored radi bolje funkcionalnosti. Na papir stavite i svoje želje i potrebe, kako biste ih uskladili s budžetom. Prilikom ugradnje sanitarija odredite kotu (visinu) gotovog poda kupaonice - kako biste dobili zadanu visinu viseće školjke (standardno na oko 40 cm).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana