Regija
ULOŽILI U KOMFOR

Patria obnovila 45 soba,
dala je pet milijuna kuna
Objavljeno 28. siječnja, 2020.
Nakon obnove soba, u belomanastirskom hotelu žele proširiti konferencijsku, wellness i fitness ponudu
BELI MANASTIR - Brojne turističke nagrade stigle su u posljednje vrijeme na područje između Dunava, Drave i Mađarske, za hedoniste i sve one koji žele zanimljiv i opuštajući odmor sve prepoznatljiviju regiju. Sigurno je da zasluga pripada cijeloj turističkoj branši, ali poseban kamenčić u mozaiku baranjske priče zasigurno je jedini belomanastirski hotel - Patria, koji ima četiri zvjezdice, a samo ga nijanse dijele od pete. Tijekom proteklih 13 godina, točnije od vremena kada je svojevrsni vizionar, sada nažalost pokojni, Petar Vuko, krenuo u tada prilično optimističan projekt gradnje hotela pa sve do danas Patriju je pohodio gotovo cijeli državni vrh, gospodarstvenici, domaće i hollywoodske zvijezde, te brojni drugi manje ili više poznati gosti sa svih krajeva zemaljske kugle. Dobra se priča iz godine u godinu nastavlja, Patria dobiva na ugledu, a rastući broj noćenja to i potvrđuje. Iako naširoko poznati, u Patriji su se odlučili na dodatna ulaganja. Prošle su godine tako krenuli u temeljitu obnovu hotela, koja je ovih dana privedena kraju.- Obnovili smo 45 soba, čiji je izgled potpuno promijenjen. Osim novog namještaja, sobe su dobile nova rješenja za grijanje i hlađenje te sve ostalo potrebno za komforan smještaj - kaže Marija Vuko, voditeljica hotela, naglašavajući kako je u obnovu uloženo približno pet milijuna kuna. Riječ je o vlastitim sredstvima, bez posezanja za raznim fondovima, na koje ipak nisu zaboravili pa čekaju na raspisivanje natječaja posredovanjem kojih planiraju nastaviti ulagati u ‘‘osvježavanje‘‘ hotela, prije svega na dodatne sadržaje, kao što su jacuzziji i slični projekti kojima bi dodatno proširili postojeću wellness i fitness ponudu.

- Planiramo preurediti jedan predsjednički apartman i tamo postaviti saune, jacuzzije i prostor za masažu - objašnjava Marija Vuko, dodajući kako to nije kraj planova. Ističe kako je sve više upita vezanih uz konferencijski turizam, pa iduće godine žele proširiti i ovu ponudu.

- Za sada imamo tri konferencijske dvorane, jednu za 400-tinjak osoba, poznatiju kao Kristalna sala, gdje se održavaju i vjenčanja te ostale priredbe, potom onu kapaciteta 100-tinjak osoba i malu za njih 40-ak. U konferencijskom turizmu također vidimo budućnost, pa smo i proširenje takvih kapaciteta stavili u prioritete za blisku budućnost - podvlači Vuko.
Ivica Getto
Teletina na baranjski, etnoselo, bicikli
Unatoč obnovi, Marija Vuko tvrdi kako je broj noćenja tek nešto manji od rekordne 2018. godine. U ovom trenutku u hotelu je 51 dvokrevetna soba, a za goste brine 20 djelatnika. Posebno se ponose gastronomskom ponudom. ‘’Osim autohtonih i jela po narudžbi, adut je teletina na baranjski, koju su osmislili naši kuhari’’, priča, dodajući kako ne jenjava zanimanje za poseban dio hotela, etnoselo Baranjski divani. Tamo su, naime, dvije izdvojene dvorane za manje svečanosti. Zbog lijepog ambijenta sve je više mladenaca koji ga koriste za svadbene fotografije. Kako bi proširili ponudu, kupili su i deset bicikala. Vuko ističe dobru suradnju s lokalnom samoupravom i baranjskim turističkim djelatnicima, sve u svrhu prospireta Baranje.
Najčitanije iz rubrike