Učionica
DOGAĐANJA NA FAKULTETU ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Gostujuće predavanje Ivana Ivkovića, dipl. ing. el., univ. spec. oec.
Objavljeno 30. siječnja, 2020.

Na FERIT-u Osijek u okviru kolegija na petoj godini smjera Elektroenergetika iz predmeta „Zaštita u elektroenergetskom sustavu“ nositelja prof.dr.sc. Srete Nikolovskog, redovitog profesora u trajnom zvanju, održano je gostujuće predavanje Ivan Ivković, dipl. ing. el., univ. spec. oec. iz tvrtke ABB na temu „Novi trendovi u zaštiti i automatizaciji elektrodistributivnih sustava” u petak 10. siječnja 2020. u prostoriji 0.20 u 11 sati.

Prikazana je najnovija oprema serije RELION za zaštitu distribucijskih mreža, generatora, transformatora i drugih elemenata EES-a. Videoprezentacija uključila je i aktualne trendove iz ABB programa, i to sustava za punjenje električnih automobila koje je HEP ugradio u Hrvatskoj. Prikazana su najnovija dostignuća iz oblasti pametnih gradova (Smartcities) i najnovija rješenja i informatički protokoli u sustavu srednjenaponskih transformatorskih stanica.

ABB je u vrhu, među dvije do tri najjače kompanije, uz SIEMENS i Schneider Electric u tom području. Bilo je nazočno 30-ak studenata, nekoliko profesora i predstavnika HEP ODS- Elektroslavonije Osijek i HOPS PrP Osijek.

Time se nastavlja tradicija i povezivanje FERIT-a s najvećim tvrtkama iz oblasti ICT-a i elektroenergetike među kojim je svakako ABB jedna od važnijih.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana