Učionica
POSJET BEOGRADU I SRBIJI U OKVIRU MEĐUNARODNOG STUDENTSKOG PROJEKTA INTERLINKING STUDENT JOURNALISM IN SOUTHEASTERN EUROPE

Beogradskim studentima novinarstva predstavili Sveučilišni glasnik, Notan i Artos
Objavljeno 30. siječnja, 2020.

Tim studenata druge godine diplomskoga studija, smjer Medijska kultura, s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, zajedno s mentorom Tomislavom Levakom, asistentom na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije, od 15. do 18. prosinca 2019. boravio je u studijskom posjetu Beogradu i Srbiji u okviru međunarodnoga studentskog projekta „Interlinking Student Journalism in Southeastern Europe“.


Ovaj projekt drugu godinu zaredom provode osječki studenti medijske kulture, a sufinancira ga Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku. Tom je prigodom ostvaren glavni cilj projekta: uspostavljanje međunarodne suradnje između studenata osječke Akademije te studenata Fakulteta političkih nauka u Beogradu koji studiraju medije, novinarstvo i komunikologiju te rade u izdavačkoj i medijskoj djelatnosti. U tri dana boravka studenti i mentor bili su na terenskoj nastavi u mjestu Golubac i na Golubačkoj tvrđavi na ulazu u Nacionalni park Đerdap, kao i na različitim beogradskim lokacijama. Terenski rad organiziran je na teme intervjuiranja, snimanja i fotografiranja za studentske časopise i društvene mreže.


Posjetili su i Fakultet političkih nauka u Beogradu, odnosno tamošnje Odeljenje za novinarstvo i komunikologiju. Organiziran im je niz aktivnosti: susret i razgovor s članovima uprave Fakulteta te dijelom nastavnika i studenata, sastanak s uredništvom tamošnjeg studentskog časopisa Politikolog, sudjelovanje na jednom od predavanja, predstavljanje triju izdanja Sveučilišta u Osijeku i Akademije za umjetnost i kulturu (Sveučilišnog glasnika, Notana i Artosa) te obilazak Medija centra s radijskom postajom i studiom za snimanje i montažu. Dogovoreni su i novi potencijalni projekti i modeli suradnje, posebno na području studentskoga novinarstva. Studenti i mentor zahvaljuju svima, a osobito doc. dr. sc. Milici Jevtić Kulić s FPN-a koja je uspjela dogovoriti i koordinirati njihove brojne aktivnosti.
Ema LUTRING, Josipa MIKOVIĆ
Završna postaja „Akademije na turneji“ u 2019.

Ovaj studijski posjet ujedno je bio i završni dio prošlogodišnjega velikog projekta „Akademija na turneji”, tijekom kojega su od 11. studenoga do 17. prosinca 2019. u desetak gradova u tri države (Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji) predstavljene aktivnosti, programi i projekti svih šest odsjeka AUKOS-a. U Beogradu je to, zajedno s mentorom, pred studentima preddiplomskog studija FPN-a i maturantima I. gimnazije Beograd, učinilo četvero studenata: Sara Ilić, Ema Lutring, Tomislav Marijanović i Josipa Miković.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE ZA AKADEMSKU GODINU 2018./2019.

Nastavnicima i suradnicima Sveučilišta u Osijeku studenti dodijelili do sada najvišu prosječnu ocjenu 4,652

2

ZNANSTVENA KNJIGA JASNE HORVAT I JOSIPE MIJOČ

Istraživački SPaSS predstavljen na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

3

USPJEŠNA SURADNJA AGENCIJE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE, PORTALA MEDIJSKAPISMENOST.HR I AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Odabrani i predstavljeni najbolji studentski videouradci na temu govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja