Učionica
AKTIVNA STUDENTSKA UDRUGA DUHOS RADOSNA I OTVORENA SRCA POZIVA VAS DA IM SE PRIKLJUČITE

Izvješće karitativno-humanitarnih inicijativa studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu
Objavljeno 30. siječnja, 2020.

U duhu božićne tradicije i ovog su adventa članovi karitativno-humanitarne skupine studenata Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu nastojali pokazati svoju solidarnost i empatijsku naklonost prema ranjivim skupinama našega društva.

Tijekom adventa studenti su odvajali svoje vrijeme te izrađivali različite rukotvorine čijom su prodajom prikupljali donacije te time omogućili provedbu nekoliko skromnih humanitarnih aktivnosti namijenjenih za potrebe udruga, organizacija, ustanova i zajednica koje se brinu o odraslima i djeci s posebnim potrebama, djeci bez roditeljske skrbi, starijim te socijalno ugroženim osobama. Prigodom Sv. Nikole posjetili smo SOS Dječje selo Ladimirevci gdje smo nastojali razveseliti štićenike dječjega sela s prigodnim poklon-paketićima. Zahvaljujući potpori karitativnog fonda knjižare U pravi trenutak i Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku, omogućeno nam je pribaviti setove knjiga za Palijativni odjel i Odjel psihijatrijske skrbi Specijalne bolnice Sveti Rafael Strmac, setove knjiga za starački dom i prigodnebožićne darove za stacionar Đakovo te prigodne edukativne knjige duhovnoga sadržaja osobama s posebnim potrebama iz Osijeka. Prikupljenim donacijama omogućili smo nabavu potrepština za novorođenčad, djecu i majke Udruge „Betlehem“ i inicijative „40 dana za život“, kupnju socijalnih paketa namijenjenih Caritasu te pomoć u realizaciji studijskoga putovanja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta za studente slabijega imovinskog stanja.

Ovom prigodom želimo zahvaliti svima koju su nas u ostvarenju naših humanitarnih nakana podržali te onima koji su nam zajednički omogućili provedbu planiranih inicijativa: Odjelu za komunalne djelatnosti i prostorno uređenje Grada Đakova i Univerzalu d. o. o za ustupanje javne površine i dodjelu štanda, Prodajnom centru Libro na poklonjenim materijalima za izradu rukotvorina kao i svim mještanima grada Đakova a potpori.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Trebamo li se bojati nesigurnosti?

DRUGI KONGRES STUDENATA PRAVA PRI PRAVNOM FAKULTETU OSIJEK

„Um nije sud koji se treba ispuniti, nego vatra koja se treba rasplamsati.“

ŠESTA SEZONA SCENE OSJEČKIH STUDENATA (S.O.S.)

Humanitarne izvedbe dobra praksa S.O.S-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE ZA AKADEMSKU GODINU 2018./2019.

Nastavnicima i suradnicima Sveučilišta u Osijeku studenti dodijelili do sada najvišu prosječnu ocjenu 4,652

2

ZNANSTVENA KNJIGA JASNE HORVAT I JOSIPE MIJOČ

Istraživački SPaSS predstavljen na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

3

USPJEŠNA SURADNJA AGENCIJE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE, PORTALA MEDIJSKAPISMENOST.HR I AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Odabrani i predstavljeni najbolji studentski videouradci na temu govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja