Učionica
FAKULTET ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Toplo srce studenata u vrijeme darivanja
Objavljeno 30. siječnja, 2020.
Božić je vrijeme koje nadahnjuje djecu da sanjaju, žele i nadaju se ljepšim stvarima u životu. Također je i najbolje vrijeme da svi zajedno dijelimo snove kao velika obitelj i divna prilika da cijenimo dobrotu u svakome te blagoslove koje imamo u životu.

Da je prosinac jedan od najljepših mjeseci u cijeloj kalendarskoj godini i da je to mjesec darivanja, zajedništva i ljubavi na najbolji način pokazali su nam studenti 2. godine diplomskog studija sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku, dislociranog studija u Slavonskom Brodu. Studenti su u sklopu kolegija Rehabilitacija u zajednici išli na vježbe u Zlatni cekin Slavonski Brod, ustanovu u Hrvatskoj za rehabilitaciju i odgoj djece s teškoćama u razvoju te dječji vrtić s Montessori programom u kojem su uz zdravu djecu uključena i djeca s poteškoćama u razvoju. Posjet Zlatnom cekinu studente nije ostavio ravnodušnima, a to najbolje pokazuje njihova nesebična gesta koja se dogodila u ovo predblagdansko vrijeme. Naime, studenti su skupili i donirali određeni iznos namijenjen potrebama djece koja borave u Zlatnom cekinu te im uručili čestitku i zahvalu za gostoprimstvo. Time su studenti sestrinstva pokazali svoju zahvalnost, ukazali da je Božić istinska proslava ljubavi te naveli djecu da vjeruju u anđele i dobrotu stranaca. Nadamo se da će ova gesta ostati tradicija te da će potaknuti i druge studente da posebno u ovo predblagdansko vrijeme dijele svijetlost nade s onima kojima je to potrebno.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE ZA AKADEMSKU GODINU 2018./2019.

Nastavnicima i suradnicima Sveučilišta u Osijeku studenti dodijelili do sada najvišu prosječnu ocjenu 4,652

2

ZNANSTVENA KNJIGA JASNE HORVAT I JOSIPE MIJOČ

Istraživački SPaSS predstavljen na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

3

USPJEŠNA SURADNJA AGENCIJE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE, PORTALA MEDIJSKAPISMENOST.HR I AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Odabrani i predstavljeni najbolji studentski videouradci na temu govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja