Sport
NK OSIJEK U ŠPANJOLSKOJ

Pao je i Lokomotiv, Osijek generalku odradio s odličnim
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Bijelo-plavi nadigrali Moskovljane, a jedina briga treneru Kuleševiću je ozljeda Jugovića

Nogometaši Osijeka pobijedili su Lokomotiv Moskvu sa 2:0 u posljednjoj pripremnoj utakmici u Španjolskoj. Momčad Ivice Kuleševića nadigrala je renomiranog suparnika, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su na terenu bile najjače postave, te slavila pogodcima Grezde i Marića. Jedinu brigu treneru bijelo-plavih nakon susreta donijela je ozljeda Jugovića, koji je dobio udarac u desno koljeno te je morao napustiti teren nakon pola sata.

Po kišovitom vremenu u Marbella Football Centeru prvi su pokušali zaprijetiti Rusi, već u trećoj minuti, no pokušaj petom Žemaletdinova nakon kornera nije bio precizan. Tri minute potom volej Joao Marija s lijeve je strane završio u vanjskom dijelu mreže, nakon čega je prvi put pokušao i Osijek, ali je Mance zakasnio na ubačaj Bočkaja. Mreža moskovskog kluba ipak se zatresla nedugo potom, u 17. minuti, kada je Todoroski zdesna ubacio na Mancea, lopta se odbila do Grezde, koji je silovito pucao isprve te poslao loptu kroz noge Kočenkova za 1:0. Pokušao je u 23. uzvratiti Al. Mirančuk, no bio je neprecizan, a u 29. je na suprotnoj strani na isti način uzvratio i Bočkaj. Minutu poslije ozlijedio se Jugović, Krychowiak je u padu nespretno udario Osijekova veznjaka u desno koljeno te je on nakon pružene pomoći ipak morao napustiti teren. U 34. minuti Osijek je mogao udvostručiti prednost, Bočkaj je odlično pucao sa 16 metara, Kočenkov odbio loptu do Grezde, koji nije uspio još jednom zatresti mrežu. No samo minutu poslije to je napravio Marić nakon vrlo jednostavne akcije dok je Osijek još uvijek bio s igračem manje. Majstorović je uputio dugu loptu, koja je prevarila Kverkveliju pa je najbolji strijelac HNL-a sam izišao pred Kočenkova, driblingom ga poslao u krivu stranu te potom desnom nogom poslao loptu u praznu mrežu. Mance je u 41. bio neprecizan s lijeve strane, a minutu potom Kleinheisler je s više od 25 metara umalo iznenadio Kočenkova. U 44. Marić je lijepo proigrao Mancea, koj je pobjegao pratnji i pucao s 14 m, ali je ruski vratar obranio, a u nastavku akcije neprecizan je bio Kleinheisler. Žemaletdinov je nepreciznim udarcem glavom nakon kornera zaključio prvo poluvrijeme.

U drugom su treneri obiju momčadi činili brojne izmjene, ruski je poslao kompletnu novu postavu, a Kulešević je postupno uvodio svježe snage. Nije Osijek više bio toliko opasan, češće se branio, ali vrlo dobro. Prvi je zaprijetio Eder (48), ali je gađao ravno u Ivušića, a potom je na drugoj strani uzvratio Marić, nakon proigravanja Mancea, ali je i on pucao ravno u vratara. Ni udarac Tugareva (56) nije stvorio probleme Ivušiću, kao ni onaj Ribčinskog (78), kada je pobjegao osječkoj obrani, ali je ovaj put Malenica bio na mjestu. Do kraja utakmice Rusi su pokušavali bar ublažiti poraz, no Osijek je bez većih problema čuvao i sačuvao svoju pobjedu.

Goran Roguljić
Kulešević na teren poslao 18 igrača
Osijek je utakmicu počeo sa sastavom: Ivušić, Šutalo, Škorić, Majstorović, Todoroski, Bočkaj, Jugović, Kleinheisler, Grezda, Mance i Marić. U nastavku su u igru ušli još Pilj, Malenica, Lončar, Ndockyt. Špoljarić, Silva i Beljo.

Za Lokomotiv su prvo poluvrijeme igrali Kočenkov, Ćorluka, Kverkvelia, Howedes, Ribus, Krychowiak, Barinov, An. Mirančuk, Žemaletdinov, Al. Mirančuk i Joao Mario. U drugom su na terenu bili Medvedev, Živogljadov, Murilo, Magkeev, Idowu, Kolomejcev, Tugarev, Kulikov, Ribčinski, Dorofeev, Eder i Muhin.
Najčitanije iz rubrike