Sport
62. PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA

Tko su laureati u 2019. godini?
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
Stiglo je vrijeme kada su u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu glavne uloge na daskama koje život znače namijenjene nekim drugim “glumcima”. Danas, točno u podne, počinje svečani dio proglašenja najboljih sportašica i sportaša, klubova i sportskih djelatnika koji su obilježili 2019. godinu. Riječ je o već 62. izdanju, koje je sredinom prošlog stoljeća, točnije 1957., pokrenuo Glas Slavonije. Najbolji se nisu birali samo jednom, ratne ‘91. nije bilo objektivnih mogućnosti ni razloga za veličanje sportskih dostignuća, koja su se iskazivala na nekim drugim, puno opasnijim, mjestima.

No, bez obzira na prekid, tradicija je ovo koja traje i koja se cijeni u sportskoj sredini grada na Dravi, ali i cijele Slavonije i Baranje. Izbor pak od 2012. godine obuhvaća 13 kategorija nagrada i priznanja, od kojih osam dodjeljuje Zajednica športskih udruga Grada Osijeka, tri su pod okriljem Športske zajednice Osječko-baranjske županije, a dvije nagrade samostalno dodjeljuje pokretač svega ovoga, Glas Slavonije.

Tko su najbolji u 2019.? Konkurencija je takva kakva jest, trebalo je pomno razmotriti tko je iskočio svojim radom i rezultatima. Svi oni koji žele vidjeti tko je obilježio prethodni ciklus od 12 mjeseci pozvani su u HNK. Do danas rano poslijepodne aktualni su laureati još uvijek Robert Seligman (s osam titula izjednačen na listi najboljih sportaša s legendarnim Matijom Ljubekom), Donna Vekić, koja je laskavi primat osvojila šest puta, NK Osijek (najbolji kolektiv grada) i RK Nexe (klupska perjanica u županiji). Hoće li tko od njih izići po nagrade i tako reprizirati uspjeh ili nas čekaju neka nova imena, neki novi pobjednici? Sigirno je da će izbor donijeti i neka nova imena. Jer nagrade se dijele i za najbolje mlade sportaš(ic)e, kojima je namijenjen Trofej Kuna. Tu su i proglašenje najuspješnijeg sportaša i sportskog kolektiva osoba s posebnim potrebama. Naš list, uz pomoć specijalne komisije, dodijelit će Uzor-trofej (svojevrsnu nagradu za životno djelo), kao i Trofej Sokol, namijenjen za posebna dostignuća... Ukupno je 13 nagradnih kategorija, a o pobjednicima i onome što nas čeka u olimpijskoj 2020., razgovarat će se potom na domjenku u foajeu HNK-a. N. Benčina
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike