Crna kronika
ČEPINSKI MARTINCI: ŠTETA OD NEKOLIKO DESETAKA TISUĆA KUNA

Lopov ukrao dukate i novac iz otključane kuće
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
ČEPINSKI MARTINCI - U srijedu, oko 17 sati, u Ulici Stjepana Radića u Čepinskim Martincima, za sada nepoznati lopov ušao je u otključanu obiteljsku kuću te ukrao novac i dukate u vlasništvu 82-godišnjakinje iz Čepinskih Martinaca. PU osječko-baranjska izvijestila je da je vlasnica oštećena za nekoliko desetaka tisuću kuna. Policija traga za lopovom i njegovim plijenom.

Zbog ove, ali i niza sličnih provala, policija je poručila građanima da uvijek trebaju zaključavati ulazna vrata zgrade, stana, ili kuće, pa i kada su unutra. “Sjetite se zatvoriti prozore i balkonska vrata, i pazite što objavljujete na društvenim mrežama.

Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava i sanduka. Na ulazna vrata postavite sigurnosne lance, širokokutnu špijunku i interfonski uređaj. Lako dostupne podrumske i garažne prozore osigurajte roletama s postavljenim posebnim osiguračima, ili željeznim rešetkama. Upamtite, ni najbolje brave nisu učinkovite, ako ih ne zaključavamo”, poručuju iz policije.

Vrijedne predmete ne ostavljajte i ne držite ih u neposrednoj blizini prozora i vrata. Veće količine novca i dragocjenosti ne držite u posudama na kuhinjskim policama, pod madracem, ili među rubljem u garderobnim ormarima. Imajte na umu - lopovima su ta mjesta dobro poznata. Na ulaznim vratima ne ostavljajte obavijest gdje ste i kada se vraćate, ako putujete, ne ostavljajte takvu poruku na telefonskoj sekretarici. Neznanci koji obilaze zgrade i kuće mogu biti počinitelji koji provjeravaju u kojim stanovima nema stanara, proučavaju dnevni ritam i navike stanara, pa pokušajte zapamtiti njihov izgled i registracijsku oznaku njihova vozila. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike