TvObzor
PETAR ZECIMIR: SKOK U AVANTURU

Nove avanture zeca u plavom kaputu stižu u kina ovog Uskrsa
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
Redatelj filma ponovo je Will Gluck, ali ovaj put u suradnji sa Zarehom Nalbandianom

Avantura je njihov način zabave i glavna obiteljska aktivnost koja će ovog Uskrsa svim gledateljima izmamiti široki osmijeh. Obožavani zec u plavom kaputu, Petar Zecimir, vraća nam se na velika platna u potpuno novim nepodopštinama i avanturama. A kako to izgleda kada želja za avanturom izmakne kontroli, pogledajte u novom traileru dugoočekivanog animiranog hita Petar Zecimir: Skok u avanturu, koji nam u kina stiže ovog Uskrsa.

Ovog proljeća otkrijte koliko daleko biste otišli da saznate gdje pripadate. Naš obožavani i pomalo vragolasti Petar Zecimir ovaj se put nalazi pred najvećim izazovom u kojemu će morati napokon odgovoriti na pitanje gdje doista pripada.

Neko je vrijeme prošlo otkako su Petar Zecimir i Tomica zakopali ratnu sjekiru, bar prividno. Biba, Tomica i zečevi osnovali su improviziranu obitelj, ali unatoč svim nastojanjima, Petar nikako da se riješi svoje nevaljale reputacije. Osjeća se neprihvaćeno i neshvaćeno, zbog čega odluči napustiti sigurnost vlastita vrta i potražiti novu avanturu negdje daleko u gradu. Zecimir sada otkriva cijeli novi svijet u kojemu se njegovi nestašluci cijene. No, kao što to često biva, čini se da stvari nisu onakvima kakvima se čine. Svojom nesmotrenošću dovodi svoju obitelj u opasnost i sada mora odlučiti kakav zec želi biti.

Petar Zecimir, ili u originalu Peter Rabbit, na veliko platno iskače ravno iz obožavane i rado čitane istoimene serije knjiga engleske spisateljice Beatrix Potter, koja je prodana u 45 milijuna knjiga, i to na 36 jezika. Ovaj obožavani zec u plavom kaputu i bez hlača svojevrsna je ikona koja je ušla (i ostala) u srcima onih najmlađih, ali i onih malo starijih. Njegova prva ekranizacija iz 2018. godine, Petar Zecimir, oduševila je sve generacije te ju je samo u domaćim kinima pogledalo 60.000 gledatelja. Redatelj filma ponovo je Will Gluck, ali ovaj put u suradnji sa Zarehom Nalbandianom.

Od glumaca vraćaju nam se Rose Byrne i Domhnall Gleeson, a u originalnoj verziji glasove likovima posudili su Margot Robbie, Elizabeth Debicki i James Corden kao Petar Zecimir.

Luka Bulić, Franjo Dijak, Tihana Lazović, Renata Sabljak, Iva Šulentić, Hana Hegedušić, Dušan Bućan, Dalibor Petko, Zlatan Zuhrić Zuhra, Bruno Šimleša... samo su neka od imena koja su svoje glasove posudila u hrvatskoj sinkronizaciji prvog filma, a hoće li svi spomenuti glumci glasovno biti i dio nastavka, otkrit ćemo uskoro.

Kao što je to bilo 2018. godine, i ovaj put avanture Petra Zecimira bit će zasigurno jedan od najvećih obiteljskih filmskih događaja, koji će do suza nasmijati i oduševiti sve generacije gledatelja.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike