Sport
HRVATSKI RUKOMETAŠI OKRENUTI POLUFINALU

Sada je vrijeme za uzeti ono po što smo i došli na Euro
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Lino Červar, nakon susreta sa Španjolcima, pohvalio je igrače iz drugog plana, označivši ih važnim za povratak nakon što je Hrvatska gubila šest razlike i zamalo čak i došla do pobjede. S druge strane indirektno je prozvao starije igrače.

- Igrači iz drugog plana, za razliku od nekih drugih, nisu odmarali. Žao mi je što nismo dobili, ali ova je utakmica putokaz da moramo biti na 100 posto, bez ikakvog respekta prema drugome - rekao je izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar očito zabrinut za stanje Igora Karačića koji je bio najbolji igrač utakmice.

Vrlo dobar na vratima bio je Marin Šego:

- Vrlo zahtjevna utakmica u kojima je Španjolska prvih 35 minuta bila bolja, pa se nismo snašli, a kada smo ih ostavili dugo bez pogotka, došli smo u prigodu i pobijediti. Na žalost, nije nam danas išlo. Malo mi je na kraju žao, ali ipak još uvijek nismo izgubili na ovom Euru. Sve u svemu, mislim da možemo biti zadovoljni dosadašnjim turnirom.

Kapetan Domagoj Duvnjak protiv Španjolaca nije se toliko trošio. Obrana 5-1 s njim na prednjem trebat će nam u polufinalu. Nakon posljednjeg susreta u Beču rekao je nešto u stilu Grunfa - nismo pobijedili, ali nismo ni izgubili.

- Nismo bili pravi do 45 minute. Ušli su mladi igrači koji su napravili seriju, pa smo mogli i pobijediti. Šteta. Nadam se da će Igor i Luka (Karačić i Cindrić nap.a) biti spremni, jer kada smo svi skupa daleko smo jači.

Zlatko Horvat također je izrazio žaljenje zbog Karačićeve ozljede.

- On se najviše potrošio. Do ozljede vukao je fenomenalno kompletnu momčad. Idemo sada u polufinale. Sada je vrijeme za uzeti ono po što smo došli, i po čega smo krenuli - rekao je naše iskusno desno krilo.

Marin Šipić utakmicu sa Španjolskom zaključio je s tri pogotka.

- Jako čudna utakmica. Oni su se uspjeli odvojiti na pet razlike, a mi smo stvarno učinili sve ne bismo li se vratili, a u tome smo i uspjeli. Imali smo i napad za pobjedu, i jako mi je žao što nismo pobijedili. Slijedi nam sada polufinale, spremni smo se sa svima potući - rekao je Šipić.

Pred TV kamerama igrač utakmice Igor Karačić nije stao, nego je produžio u svlačionicu. Usput je samo novinarima doviknuo:

- OK sam!

Nadamo se kako će biti dobro za polufinale. U Stockholm naši rukometaši kreću danas u 11 sati, a na poprištu završnice Europskog prvenstva stižu negdje oko 13 sati.
K.Lacković
JANDROKOVIĆ U BEČU
Susret Hrvatska - Španjolska u Beču uživo je pratio predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Rođeni Bjelovarac, u rukometnom gradu, kako je otkrio za RTL, i sam je nekada igrao rukomet. Na poziciji srednjeg vanjskog, pa je zbog toga “slab” na naše srednjake Duvnjaka, Karačića i Cindrića koji, prema njegovu mišljenju, na ovom prvenstvu igraju glavnu ulogu.
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike