Sport
NEXE BORAVIO U AUSTRIJI

Našičani zadovoljni nakon dvije teške utakmice
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Dok su rukometaši Hrvatske u Beču igrali susrete drugog kruga Europskog prvenstva, do Austrije su "skoknuli" i igrači NEXE-a. Nisu išli turistički i navijački, nego odraditi dvije utakmice. A miniturneju po Austriji našički rukometaši odradili su polovično, upisali su poraz i pobjedu.

NEXE je u prvoj utakmici izgubio od HC Kremsa s pogotkom razlike (29:28), a boje našičkog kluba branili su Eter, Kević 4, Barišić-Jaman 3, Dumenčić, Car, Vozab 2, Radovanović 1, Greganić, Jelinić 1, Vida 3, Severec 3, Pribetić 6, Kvastek 1 i Jaganjac 4. Nakon toga bilo je mnogo bolje, NEXE je s 34:33 svladao HC Fivers, trenutačno prvoplasiranu momčad austrijske rukometne lige. Vida je bio najefikasniji s deset pogodaka, šest je dodao Jelinić, četiri Pribetić, a po tri Kević, Barišić-Jaman, Kvastek i Jaganjac. Vozab i Severec zabili su po jedan pogodak.

- Obje utakmice bile su dosta teške, jer riječ je o prvoplasiranoj i trećeplasiranoj momčadi austrijske rukometne lige. No, mi smo zadovoljni, jer dali smo sve od sebe, i igrali smo vrlo dobro. Velika je stvar i to što se vratio Janko Kević, brzo se prilagodio ekipi, tako da smo s njim mogli isprobati neke varijante u igri. Opet smo zarotirali sve igrače i, ponavljam, zadovoljan sam viđenim u Austriji. Istaknuo bih drugu utakmicu u kojoj smo u dva navrata gubili po pet golova razlike, ali smo se, zahvaljujući borbenosti i požrtvovnosti te odličnoj igri u obrani, uspjeli vratiti i na kraju pobijediti. Bile su to teške utakmice u samo dva dana, ali su poslužile svrsi - kazao je Franjo Lelić, koji u odsutnosti prvog trenera Hrvoja Horvata vodi Našičane. S. Sobodić
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana