Novosti
UPOZORENJE MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

Ne odgovarajte na internetske ucjene
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Policija je pozvala građane da se pridržavaju uputa o čuvanju osobnih podataka i redovito mijenjaju lozinke jer je zaprimila više prijava zbog internetskih ucjena nepoznatih osoba, koje traže 950 eura u bitcoinima (BTC) kako ne bi zloupotrijebile podatke i javno ih objavile.

Policija je upozorila da je u posljednje vrijeme zaprimila više prijava građana koji su elektroničkom poštom dobili sumnjive poruke.

Nepoznate osobe ucjenjivale su građane navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirale zloćudne programe (malware) i time ostvarile pristup osobnim podatcima. Zatim bi tražile 950 eura u bitcoinima ako se želi izbjeći javno objavljivanje podataka. "Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti", preporučili su iz MUP-a. Više informacija o internetskim prijevarama te savjete kako se zaštititi može se pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a. H
MIJENJAJTE LOZINKU
Policija je pozvala građane da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ipak, ako su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun.

Ako identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke, savjetuju iz policije.
Možda ste propustili...

NAJVIŠE OBOLJELIH SA ŠIREG PODRUČJA GRADA OSIJEKA

50 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

TURBULENTNA GODINA U POTRAŽNJI ZA RADNICIMA

Oporavak tržišta rada ne prije drugog kvartala 2021.

TREBA LI RAČUNATI SAMO NA GRAĐANSKU ODGOVORNOST

Ograničenja za necijepljene osobe - ekstremna mjera ili prijeka potreba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJKO ZUBČIĆ RAVNATELJ KBC-A OSIJEK

Pobijedili smo i drugi val COVID-a i obranili slavonske županije

2

U SAMOIZOLACIJI SE TRENUTNO NALAZE 824 OSOBE

Na području OBŽ 33 novopozitivnih, preminulo šest osoba

3

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Stožer: 16 novopozitivnih, preminule tri osobe