Ekonomija
POČETKOM OŽUJKA

Osječki proljetni sajam
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
l Osječki proljetni sajam koji se svake godine održava početkom ožujka, najznačajniji je poljoprivredni sajam naše regije. Sajam je mjesto susreta ideja, inovacija, novih strojeva i suvremenih tehnologija, saznanja u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i pratećoj industriji s naglaskom na preradi poljoprivrednih proizvoda u zdrav prehrambeni proizvod koji će svojom vrhunskom kvalitetom biti prepoznat na zahtjevnom europskom tržištu.

Osim izlagača s programom poljoprivrede i prehrane, na sajmu će biti predstavljena dostignuća i mogućnosti razvoja obrtništva u našoj regiji, koje posljednjih godina bilježi oporavak i rast u usporedbi s ostalim ukupnim gospodarskim pokazateljima.

Ove godine sajam se održava od 6. do 8. ožujka na sajamskom prostoru Pampas, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Pokroviteljstvima nastupa gospodarstvenika i obrtnika HGK ŽK Osijek i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije direktno se pridonosi poticajima tržišnog predstavljanja i promociji proizvoda i usluga brojnih gospodarstvenika i obrtnika, ne samo naše regije, nego i šire.

Visoka razina kvalitete sajamske ponude, osim sve značajnijeg povećanja broja i kvalitete domaćih i stranih izlagača, prate stručna predavanja s ciljem edukacije zainteresiranih poljoprivrednika.

Osječki proljetni sajam idealna je prilika gospodarstvenicima u istraživanju, prezentaciji i primjeni novih ideja, strojeva i suvremenih tehnologija u poslovanju, koje su od vitalnog značaja za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije u idućem razdoblju. O tome svjedoči sve veći broj izlagača, kao i doista iznimno velik broj posjetitelja iz čitave regije koji posjećuju ovu značajnu sajamsku priredbu.

Zahvalni smo svim sudionicima sajamske priredbe koji će svojim angažiranjem, idejama, pokroviteljstvom i sponzorstvom pridonijeti da 27. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM - (sajam poljoprivrede i prehrane) i 21. OBRTNIČKI SAJAM, bude i ostane primjer doista uspješnih gospodarskih događaja na čijim se temeljima planira daljnje snaženje sajamske industrije u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, o čemu svjedoče dosadašnje aktivnosti poduzete radi gradnje novog gospodarstvenog centra sa suvremenim sajamskim prostorom prijeko potrebnim za budući rast sajamske djelatnosti.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

2

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora