Dome slatki dome
UREĐIVANJE I OPREMANJE KUPAONICE

Grijaća tijela raznih oblika
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Mramorne grijaće ploče dekorativan su element prostora i lijepe su u kupaonici

Uređivanje i opremanje kupaonice izazovan je zadatak zbog usklađivanja potreba i želja te odabira dizajna keramičkih pločica, kupaonskih elemenata, sanitarne opreme i galanterije, ali i grijaćih tijela koja se svojim oblikom trebaju savršeno uklopiti sa svim elementima kupaonice u funkcionalnom i dizajnerskom smislu.

Trendovi
Grijaća tijela zauzimaju istaknutu poziciju u svijetu dizajna i ravnopravno prate najnovije trendove u opremanju kupaonica. Njihova primarna uloga – grijanje prostora, postaje gotovo sekundarna u odnosu na oblikovne zahtjeve, koji moraju popratiti moderno uređenje kupaonica. Upravo zato i radijatori postaju ukrasni detalji. Paralelno s dizajnom razvila se i multifunkcionalnost, koja ih pretvara u praktične elemente, koji mogu poslužiti za odlaganje ručnika, ogrtača i sl.

Oblici, boje i dimenzije ukrasnih radijatora koje nalazimo na tržištu, zasigurno će zadovoljiti zahtjeve široke palete kupaca. Metalizirani, sjajni ili mat, kvadratični, zaobljeni ili zakošeni, visoki ili niski, uski ili široki, šareni ili jednobojni, naći će mjesto u kupaonicama različitih oblika i veličina. Osobito popularni, zbog praktične primjene i zanimljivog dizajna, su radijatori u obliku ljestvi, koji će osim za grijanje prostora idealno poslužiti za sušenje i odlaganje ručnika i odjeće. Radijatori u obliku ljestvi mogu biti postavljeni na različitim pozicijama kupaonice.

Slika na zidu
Mramorne grijaće ploče dekorativan su element prostora te kao takve preporučljive i za grijanje kupaonskog prostora. Vrste grijaćih mramornih ploča, kao i motivi na njima, mogu biti usklađeni prema vašim željama ili potrebama interijera, tj. kupaonice. Ovo je vrlo profinjen oblik grijaćih tijela, koji će lako zbuniti sve koji prvi put uđu u vašu kupaonicu – doživjet će ih kao sliku na zidu, a ne nužan element za grijanje. Umjetnički ugođaj kupaonice, ostvaren igrom boja i materijala podnih i zidnih obloga bit će dojmljiv i nadasve ugodan samim stanarima. Grijaće tijelo trebalo bi biti postavljeno ispod prozora, zbog pravilnog miješanja toplog i hladnog zraka.
Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
Najčitanije iz rubrike