Regija
GRADSKO VIJEĆE VINKOVACA

Tehnološki će park upravljati inkubatorom
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Poduzetnički inkubator osigurava prostore, stručno savjetovanje, edukaciju, povezivanja, promidžbu
VINKOVCI - Već na raspravi o dnevnom redu 21. sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca oporbeni vjećnik SDP-a Davor Benić predložio je dodatnu točku o slučaju iz vremena predsjedničke kampanje kada je vinkovačka Udruga lađara, koja se dotira novcem iz gradskog proračuna, otiskala i polijepila plakate agitirajući za kandidatkinju HDZ-a. Predložio je da gradonačelnik uskrati novac sportskim udrugama koje se upliću u politiku, na što je Mladen Karlić, predsjednik Gradskog vijeća, odgovorio kako je ista udruga svojevremeno agitirala za Ivu Josipovića, ali HDZ nije pravio od toga problem. Gradonačelnik Bosančić je otkrio da je račun tiskanja plakata bio 300 kuna, a u toj udruzi je 30 - 40 veslača, njaviše mladih, koji se veslanjem bave iz ljubavi i ne bi bilo pametno uskratiti im novac. Na kraju je prijedlog odbačen i ova točka nije stavljena na dnevni red.
Raspravu je izazvala i točka o oduci o davanju na upravljanje i korištenje nekretnine u vlasništvu Grada kojom se zgrada Poduzetničkog inkubatora s pripadajućom infrastruktorom, koja će biti otvorena u veljači, daje trgovačkom društvu Tehnološki park na upravljanje na neodređeno vrijeme.


Marina Šimić Karaula, v.d. pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, pojasnila je kako je Poduzetnički inkubator sagrađen preko Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj, gdje je od ukupnog iznosa većeg od 21 milijun kuna 20 milijuna bespovratno.


- Zgrada se sastoji od tri etaže. Prizemlje je površine 759 četvornih metara i tu su zajedničke prostorije te poslovni prostori za manje, tihe i čiste, servisne i zanatske djelatnosti. Prvi kat je od 805 kvadrata i tu su poslovni prostori od 27 do 36 četvornih metara, uredi uprave, višenamjenska dvorana, a drugi kat od 582 kvadrata sa sedam ureda namijenjen korisnicima koji pružaju usluge iz ITC-a, multimedije, digitalne grafike, elektroničkog poslovanja, web-designa i slično. Poduzetnički inkubator osigurava poslovne prostore visoke opremljenosti, stručno savjetovanje, edukaciju, povezivanja, prezentaciju i promidžbu, posebice malim i srednjim poduzetnicima u početnim fazama njihovog poslovanja – rekla Marina Šimić Karaula.
Oporbeni vjećnici drže kako u spomenutoj odluci ima dosta nejasnoća koje bi se mogle zlorabiti i koje bi mogle štetiti interesima Grada i da Tehološki park kao trgovačko društvo mora stvarati dobit. Gradonačelnik Ivan Bosančić, potaknut primjedbama oporbe, rekao je kako se nekada pita želimo li mi pomagati gospodarstvo i podsjetio kako će Poduzetnički inkubator pomoći mladim poduzetnicima u početku poslovanja te da tako Grad potiče gospodarstvo. Na to su oporbenjaci rekli kako su i oni za Tehnološki park i Poduzetnički inkubator, ali da nejasnoće valja pojasniti.


Miroslav Flego
11

tisuća kuna naknade dobivaju godišnje vijećnice u Gradskom vijeću Vinkovaca, a vijećnici 10 tisuća
Novac strankama prema rezultatu izbora
Uz samo jedan suzdržani glas oporbe, prihvaćen je prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka u Gradskom vijeću. Zlatko Dovhanj, pročelnik Upravog odjela za normativnu djelatnost pojasnio je kako se stranke u ovoj godini financiraju prema konačnim rezultatima izbora za članove predstavničkog tijela.

U 2020. je osigurano 258 tisuća kuna razmjerno broju vjećnika. HDZ dobiva 114 tisuća, HSU i BUZ po 10 tisuća, MOST 51 tisuću, SDP 42 tisuće, HNS 11, a HSS i HSP AS po 10 tisuća kuna.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike