Mozaik
GODIŠNJA DODJELA GLAZBENIH NAGRADA MUSIC PUB

Nagrada “Oliver” za Massima, a “Tereza” pripala Nini Badrić
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Najbolji album godine ima J. R. August, a pjesma godine je Urbanova “Iskra”

Održan je drugi dio dodjela glazbenih nagrada Music Pub u istoimenoj emisiji urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRA2). Dodijeljene su nagrade za najboljeg pjevača, pjevačicu, album i pjesmu godine te nagrada "Moj prvi Music Pub".

Nagradu "Oliver Dragojević" za najboljeg pjevača 2019. godine zavrijedio je Massimo, čije su se pjesme "Jedan potez previše" i "Znam" etablirale na prošlogodišnjim top-ljestvicama. Uz to, Massimo je održao sjajnu turneju nazvanu "Vještina Boutique", kojom je obilježio 15 godina od objave albuma "Vještina", jednog od najvažnijih izdanja njegove karijere.

Nina solo u Areni
- Znači nagrada se sada zove ‘Oliver‘? Divno! Turki, puno ti hvala! Jao, to mi je sad vrlo, vrlo emotivno. Toliko smo puta Oliver i ja sjedili zajedno. Ja nisam znao što Oliver o meni intimno misli, niti je Oliver znao kako ja njega vidim. Sjećam se, u Ljubljani smo imali jedan intervju. Jedan vrlo lukavi novinar nas je stavio u situaciju, fotelja do fotelje. Olivera su pitali što misli o meni, a mene što mislim o Oliveru. Tada sam prvi put čuo da je Oliver stvarno imao visoko mišljenje o meni i bio sam jako iznenađen. Jako mi je žao što tog čovjeka nema. Još je puno glazbe trebao dati. Stvarno je primjereno da se ova nagrada za pjevača zove po njemu - rekao je Massimo, zahvalivši Turkiju što podržava domaću glazbu.

Nina Badrić ove je godine osvojila nagradu "Tereza Kesovija" za najbolju pjevačicu.

- Opa! Hvala Turki. Presretna sam! Evo, nisam ni znala da se nagrada zove po Terezi Kesoviji. Iznimna mi je čast. Ona je jedna od mojih uzora: izuzetna žena, izuzetna pjevačica, izuzetna glazbenica s nenadmašnom karijerom. Terezu jako poštujem i jako volim - rekla je dirnuta Nina Badrić, koja s pjesmama "Volim te, volim" i "Ratujem s tugom" nastavlja niz uspješnih balada. Prošle godine je s Petrom Grašom ostvarila američku turneju, nastupila je u Spaladium Areni, a početak ove godine prolazi joj u znaku priprema za njezin prvi solistički koncert u Areni Zagreb, koji ju očekuje 7. ožujka.

Album "Dangerous Waters" J. R. Augusta dobio je nagradu za najbolji album godine. J. R. August prvi je EP objavio 2015., a prošle godine za diskografsku kuću Croatia Records snimio je i svoj prvi LP "Dangerous Waters". Osim toga, J. R. August je i odličan koncertni izvođač, što je pokazao i gostovanjem kod Turkija u koncertnome studiju Hrvatskoga radija.

- Isuse, Turki baš si me iznenadio! Svima je drago dobiti nagradu, pogotovo kada znaš koliko iskrenog truda i ljubavi si uložio. Ovo mi je posebno drago jer je za album godine - rekao je J. R. August, te dodao kako ima materijala za još deset albuma.

Iznenadio Urbana
Naš Turki utjecajnom riječkom glazbeniku, Damiru Urbanu, nagradu Music Pub za pjesmu godine "Iskra" dodijelio je na, kako se činilo, ležernom, intervjuu na riječkome Korzu. Turki često voli iznenaditi svoje sugovornike, a ni Damir Urban nije bio iznimka. Dvadeset i sedam godina nakon što mu je za Lauferovu pjesmu "Moja voda" dodijelio nagradu Music Pub za najbolju rock-pjesmu, Turki je Urbanu ponovo uručio priznanje Music Puba, ovaj put za pjesmu "Iskra" grupe Urban&4.

- Ma da li me zezaš?! Wow, prijatelju! Pa, ovo je predivno! Predivno! – rekao je iznenađeni Urban kada mu je Turki uručio nagradu za najbolju pjesmu 2019. godine, te zamolio popularnog voditelja da nakratko prekine snimanje kako bi ga zagrlio.

- Jedna od rijetkih nagrada koje imam u fizičkom obliku je zapravo nagrada Music Pub za ‘Moju vodu‘, koja mi je tada, moram priznati, manje značila nego ovo sada. Možda zato što sam bio mlad, a možda zato što mi je ovo draža pjesma. Nisam ovako nešto očekivao, pa nemam spremnu misao – iskren je bio Urban kada su nastavili snimanje. S obzirom na to da mu se kći zove "Iskra", Urban će ovoj nagradi naći posebno mjesto u svome domu.

- Siguran sam da će i njoj, ali i ostalim mojim ukućanima ovaj vaš poklon, ova nagrada, mnogo značiti. Siguran sam da će i mojoj supruzi. Ničega ovoga ne bi bilo da nema nje i da mi ona na neki način ne stvori atmosferu u životu da bih uopće tako nešto napravio i da bi takvo nešto izišlo iz mene - emotivan je bio Urban i dodao kako je njegova supruga Milica Czerny Urban podjednako zaslužna za pjesmu "Iskra" i za nagradu koju je pjesma osvojila.

Tanja Kvorka
“MOJ PRVI MUSIC PUB” ZA STEFANY ŽUŽIĆ
Nagradu “Moj prvi Music Pub”, koja se dodjeljuje uspješnim mladim glazbenicima koji su se posebno istaknuli u proteklog godini, osvojila je mlada talentirana pjevačica Stefany Žužić. Talentirana se pjevačica publici prvo predstavila kao sudionica druge sezone showa “The Voice Hrvatska” na Hrvatskoj televiziji. Prošle je godine s pjesmama “Hoćeš li” i “Najbolji”, obilježila top-ljestvice Hrvatskoga radija.

- Ajme, ne znam što da kažem – jedva je izgovorila Stefany, koja je bila na rubu suza kad je doznala vijest, te nastavila: “Stvarno mi je jako drago što sam zaslužila ‘Moj prvi Music Pub’. Ovo je samo dokaz da se isplatio trud i ono što sam radila nakon završetka ‘The Voicea’. Za najboljeg mladog pjevača 2019. nagrađen je Roko Blažević.
Svima je drago dobiti nagradu, pogotovo kada znaš koliko iskrenog truda i ljubavi si uložio, kaže J. R. August
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike