Kultura
ANSAMBL DRAME NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU

Nakon 38 godina ponovno u HNK-u u Zagrebu
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Nakon 38 godina ansambl Drame Narodnog pozorišta u Beogradu ponovno je gostovao u HNK-u u Zagrebu, što je nastavak uspješne suradnje, koja je započela 23. studenoga 2019. gostovanjem ansambla Drame HNK-a u Zagrebu u Narodnom pozorištu u Beogradu s predstavom Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka, u režiji Ivice Buljana. Ovaj su se put beogradski kazalištarci zagrebačkoj publici predstavili Gospođom ministarkom Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, a s prvakinjom NP-a Radmilom Živković u naslovnoj ulozi.


Produkcija je to koja je u samo četiri mjeseca od premijere 2004. osvojila cijeli niz nagrada, među kojima i onu Sterijina pozorja (Radmila Živković dobitnica je Nagrade publike za najbolje glumačko ostvarenje na 49. Pozorju). Na matičnoj sceni, Gospođu ministarku do sada je vidjelo više od 135 tisuća gledatelja.

Glume Radmila Živković (Živka), Olga Odanović (Dara), Sanja Marković (Raka), Aleksandar Srećković (Čeda Urošević), Bogdan Bogdanović (Dr. Ninković), Branko Vidaković (Ujka Vasa), Dobrila Stojnić (Tetka Savka), Anđelka Milivojević (Tetka Daca) i drugi. Dramaturgiju potpisuje Jovan Ćirilov, scenografiju je osmislio Boris Maksimović, a kostime Božana Jovanović. N.Vek.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike