Sport
BIJELO-PLAVI ODIGRALI TREĆU UTAKMICU U ŠPANJOLSKOJ

Beljo zabio za remi Osijeka protiv bukureštanskog Dinama
Objavljeno 21. siječnja, 2020.

Nogometaši Osijeka remizirali su u Esteponi s bukureštanskim Dinamom 1:1 u trećoj pripremnoj utakmici u Španjolskoj. Bio je to susret u kojem je osječki klub bio bolja momčad u prvih 45 minuta, no tada se našao u rezultatskom zaostatku, da bi poraz izbjegao u završnici susreta zaslugom 17-godišnjeg Belje.


Ivica Kulešević ponovno je raspodijelio minutažu igračima, svima većinom pruživši po poluvrijeme. U susret je krenuo i s promjenom sustava, odlučivši isprobati 4-2-3-1, a u odnosu na prva dva ogleda od prve su minute zaigrali Pilj i Ndockyt. Već u trećoj minuti pokušao je udarcem s 18 metara Grezda, no nije bio precizan. U 15. minuti Osijek se prvi put na ovim pripremama našao u rezultatskom zaostatku. Sin je dugom loptom uposlio Perovića iza leđa osječke obrane, a on je potom ljevicom s 13-14 metara poslao loptu kroz noge Ivušića - 1:0. Primljeni pogodak nije unio nervozu u redove bijel-plavih koji su jučer igrali u crvenoj garnituri. Naprotiv, kako je vrijeme odmicalo sve su više pojačavali pritisak pred rumunjskim vratima stvarajući, ali i propuštajući prilike za izjednačenje. U 23. minuti Marić je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, Stratton je uspio obraniti i odbiti do Grezde, čiji je udarac glavom sa šest metara preslab za Dinamovog vratara. Dvije minute kasnije nakon kornera Bočkaja s lijeve strane Majstorović je glavom pucao, a Stratton paradom obranio, da bi si u 27. Grezda driblingom oslobodio prostor za udarac, ali je potom pucao prizemno ravno u ruke vratara. Na isti je način završio i udarac Bočkaja u 37. s 20 metara, a ljevak Osječana šest minuta kasnije umalo je izjednačio "bombom" s 20-ak metara nakon ubačaja Šutala zdesna, ali je Stratton ispod grede odbio u korner. Uoči odlaska na odmor pokušao je na sličan način uzvratiti Serban, ali je pucao silovito preko gola.


U nastavak Osijek je krenuo s bitno promijenjenim sastavom, ali su prve minute drugog poluvremena protekle na sličan način kao i veći dio prvog. Tako je Mance već u 47. pucao s desne strane prizemno u bliži korner, no još je jednom Stratton odbio u korner. Uzvratio je Perović (55.) pucajući u Malenicu, u istoj je minuti Mance s 18 metara gađao pokraj desne vratnice, da bi u sljedećoj nakon ubačaja Ndockyta s desne strane Pilj s desetak metara bio neprecizan. Uslijedilo je potom razdoblje u kojem su opasniji bili Rumunji. Popa (68.) je glavom s peterca pucao preko grede, zatim je Malenica izlaskom s crte spasio mrežu ispred Mihailua (70), potom je Talys (76.) "zakuhao" kontru izgubivši loptu na suparničkoj polovini te u kaznenom prostoru srušio Sorescua, ali španjolski sudac Cabezudo nije se oglasio, da bi u 78. Mihaiu upropastio opasnu kontru Dinama.

Završnica je pripala Osijeku, prvo je Mance (79.) sa 17 m pucao ravno u vratara, da bi u 81. najmlađi Osijekov igrač u Španjolskoj zabio za izjednačenje. Lončar je dugom loptom uposlio Belju na lijevoj strani, kombinirali su potom kratko Špoljarić i Marin, koji je dodao Belji, a on okrenuo čuvara te iskosa uspio zatresti mrežu. Mogao je Osijek i potpuno preokrenuti, prvo je Marin (85.) pucao pokraj desne vratnice, a potom je Mance (90.) nakon ubačaja Todoroskog gađao glavom pod gredu, ali je Stratton i to odbio u korner.


Goran Roguljić
Osijek je u prvom poluvremenu igrao u sastavu Ivušić, Šutalo, Škorić, Majstorović, Bočkaj, Jugović, Kleinheisler, Pilj, Ndockyt, Grezda i Marić. U nastavku u igru su ušli Malenica, Silva, Lončar, Talys, Šorša, Kamenar, Pilj, Mance, Špoljarić, Magdić, Beljo, Marin i Todoroski.

Za Dinamo (B) su igrali Stratton, Bejan, Puljić, Rauta, Filip, Serban, Sin, Fabbrini, Lazar, Perović i Moldoveanu. Kasnije su još ušli Bani, Popa, Popescu, Mihaiu, Diouf, Sorescu, Mrzljak, Moura i Ndiaye.
Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike