Mozaik
NOVI ROD AMERIČKE VOJSKE

Svemirske vojne odore izazvale salve smijeha
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Uniforme svemirskih snaga su brzo ismijali na društvenim mrežama, uz pitanja kao: Je li ovo kamuflaža za svemir?

Novi rod američke vojske, svemirske snage (Space Command), predstavio je svoje maskirne vojne odore koje su izazvale podsmijeh i porugu na društvenim mrežama.

Američki predsjednik Donald Trump, koji je krajem prošle godine najavio njihovo osnivanje, na svojem je Twitteru objavio fotografiju uniforme svemirskih snaga, piše BBC. Riječ je o maskirnim vojnim odorama koje imaju uobičajeni zeleni maskirni uzorak šume, s oznakama izvezenima na ramenu i grudima.

Uniforme su vrlo brzo među korisnicima društvenih mreža izazvale salve smijeha i porugu. Najčešća su bila pitanja: "Je li ovo kamuflaža za svemir?", "Jesu li oni ikad prije vidjeli kako izgleda svemir?‘‘ ili ‘Koliko stabala očekujete da ćete pronaći u svemiru?".

No ubrzo je stigao odgovor dužnosnika svemirskih snaga. Na Twitteru su objavili da koriste već postojeće vojne odore kako bi uštedjeli novce nužne za dizajniranje i šivanje novih. "Pripadnici svemirskih snaga izgledat će jednako kao njihovi kolege s kojima će surađivati na zemlji", piše u objavi. Unatoč pojašnjenju, ismijavanje se nastavilo. Space Command bar zasad svoje pripadnike neće slati u svemir. Oni će biti zadužene za nadziranje i čuvanje više stotina satelita za komunikaciju i nadzor.

Svemirske snage osnovane su u prosincu prošle godine. Američki je predsjednik pojasnio da će ove jedinice pomoći američkoj vojsci u "sprječavanju agresije na najnovijem bojnom polju."

Trumpova je administracija za financiranje svemirskih snaga u prvoj godini izdvojila 40 milijuna dolara, a činit će ih oko 16.000 pripadnika zračnih snaga i civilnog osoblja.
Hina
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike