Sport
USPJEH OSJEČKOG BORCA

Milinković u Tokiju porazio domaću legendu
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Osječki borac Saša Milinković stigao je do svoje sedme pobjede u karijeri. Na priredbi HEAT 46, koja je održana u Tokiju osječki je teškaš svladao tehničkim nokautom u prvoj rundi domaćeg borca Tsuyoshija Kosaku. Riječ je o veteranu koji je u karijeri imao 50 borbi (27-21-2), a Milinkoviću je ovo bila prva pobjeda na japanskom tlu. Naime, u ožujku prošle godine, također na HEAT priredbi, izgubio je od Korejca Da Un Junga tehničkim nokautom u trećoj rundi. Sada je očito bio pripremljen za nove izazove, a ova pobjeda sigurno mu otvara i nove mogućnosti u njegovoj karijeri, posebno u osvajanju "japanskog tržišta".

- Drugi sam put nastupio na priredbi u organizaciji Heata u Tokiju, a ovaj sam put prošao pripreme od osam tjedana. Bio sam spreman jer sada nije bilo nikakve izlike za poraz. Protivnik je bio pionir našega sporta, osoba koju iznimno poštujem. Borac je to koji se borio protiv najvećih u ovome sportu dok mi još nismo ni znali o čemu je zapravo riječ. Zato toga sam iznimno sretan zbog ove pobjede - kratko nam je rekao je Milinković, koji će u Hrvatsku sletjeti tek u utorak.

Preko Facebooka je zahvalio svima koji su mu pomogli.

- Hvala Cro Cop teamu Anti, Stipi, Kiletu i Cro Copu, koji nas sve okuplja. Hvala mojoj ekipi u Osijeku, Luki, Ivici i Marinu, mojim prijateljima iz Academy Osijeka na pruženoj pomoći. Da bude onako kako želim, samo moj trud nije dovoljan - rekao je Milinković.

Inače, na istoj priredbi uspješan nastup imao je još jedan član Cro Cop Teama. Satoshi Ishi u prvoj je rundi svladao Brazilca Clebera Souzu. Za Japanca s hrvatskom adresom ovaj je trijumf označio i obranu HEAT-ove teškaške titule, do koje je stigao 2. ožujka prošle godine, kada je svladao Callyja Gibrainna de Oliveiru. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike