Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Najboljim izdanjem sezone “mursaši” zasjeli na prvo mjesto
Objavljeno 19. siječnja, 2020.
Rijeka je u Gradski vrt stigla kao lider, ali nakon derbija prvo mjesto je u vlasništvu odbojkaša s Drave

Odigrali su odbojkaši s Drave najbolju partiju u najboljem mogućem trenutku. Derbi 13. kola protiv Rijeke u Gradskom vrtu nudio je mogućnost da se u slučaju pobjede preuzme i liderska pozicija, a tu priliku Mursa-Osijek objeručke je prihvatila i iskoristila.

Dvoboj s, do ovog kola vodećim, Riječanima bio je pravi ispit za igrače Marija Tapperta, koji su krajem prošle godine te na početku ove pokazali ranjivost i blagi pad forme. Iz dvije posljednje domaće utakmice u prosincu od šest bodova uzela su se samo dva (tri odnio Split, jedan Varaždin), a na otvaranju 2020., "mursaši" su nakon pet setova izgubili kod Centrometala. Stoga je protiv najtežeg suparnika trebalo vratiti izgubljeno samopouzdanje.

Odmah, od prvog poena, vidjelo se da je domaćin "nabrijan" kao nikad ove sezone. No nisu ni Riječani imali drukčiji govor tijela na parketu, stoga je bilo jasno da će o pobjedniku odlučivati nijanse. One su ovaj put bile na strani Osječana, koji su u završnici sva tri seta bili prisebniji. Onaj prvi usmjerio je dvoboj na mlin "mursaša", koji su se uspjeli izvući iz neugodnog zaostatka. Vodila je Rijeka 21:23, ali, prije svega, dobar blok donio je domaćinu početno vodstvo. U drugoj dionici Mursa-Osijek imala je i šest poena prednosti, ali kod 22:18 suparnik osvaja tri poena u nizu. No to nije unijelo nervozu u domaće redove - Suk, Prlić i suigrači odgovaraju s tri uzastopna poena i odlaze na 2:0 u setovima.

- Držali smo visok ritam, oscilacija nije bilo mnogo, najveća se dogodila u trećem setu, kada smo ispustili vodstvo od 14:10. No ‘glavom‘ smo bili u utakmici sto posto, a tada ni jednoj momčadi protiv nas nije lako igrati. Dobili smo jaku Rijeku u tri seta, što ne vjerujem da je itko očekivao prije početka. U trećem setu spasili smo i jednu set-loptu, a u sve tri završne dionice bili smo kvalitetni - smatra trener Teppert.

Nije mnogo nedostajalo da ovaj susret potraje više od 89 minuta. Imali su gosti svoje prilike u prvom i trećem setu, ali, za razliku od nekih prethodnih dvoboja, Osječani ovaj put nisu bili previše darežljivi. Rijeka je imala to malo što je imala, nije iskoristila i novu prigodu više nije dobila. Upravo je posljednji poen na utakmici pokazao koliko je domaćin želio sve završiti u tri seta. Kod 26:25 obrana je zaustavila dva pokušaja Riječana za poravnanje, spasile su se iznimno teške lopte. A kada se "mursaši" ovako bore za svaku, onda malo tko može računati na bodove u Gradskom vrtu.

Nino Benčina
MURSA-OSIJEK       3

RIJEKA       0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Sudci: Vedriš i Bingula (oba Zagreb).

MURSA-OSIJEK: Bešlić, Kraljević, Marinović, Gubić, Suk, Prlić, Škugor, Šućur, Varga, Nedić, Šmital, Majer, Stanković.

RIJEKA: Stanić, Ličina, Čargonja, Osojnak, Krmpotić, Marković, Lozić, Lasić, Banko, Katarina, Janjanin, Bogdanović, Smiljanić, Colnar.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:23, 25:23, 27:25
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike