Regija
BEZ OBZIRA NA VRIJEME, RIBIČI NIKAD NE ODUSTAJU OD RIBOLOVA

Sada se najčešće love ribe grabljivice, smuđ i štuka
Objavljeno 19. siječnja, 2020.
NAŠICE - Jezero Lapovac poznato je po ribolovu, ali onom sportskom. Što to znači? Ulovljenu ribu ribiči fotografiraju, važu i onda puštaju natrag u jezero. I iako je u vrijeme visokih temperatura obala Lapovca puna ribiča, sad zimi nailazimo samo na njih nekoliko.

- I u vrijeme niskih temperatura mi smo na Lapovcu, a grijemo se u šatorima ili uz vatru u zimskoj opremi – kaže Romeo Makov. On, ali i većina našičkih ribiča, član je Športskog ribolovnog društva Šaran, koje, osim nadzora nad ribolovom, i održava jezero Lapovac. Robert Dudjak, član društva, ističe da sezona ribolova nikad ne prestaje, osim kad se Lapovac zaledi. Što nije tako izvjesno za ovu godinu, no pamte se i dani kada su po površini jezera vozili traktori. I u to vrijeme ribiči ne odmaraju, nego vode brigu da led ne traje predugo te da se reže prema potrebi, kako bi ispod leda ribe dobile kisika da ne bi uginule. Lapovac se zbog veličine sporo hladi i sporo grije, pa su u ovim mjesecima u dubinama još aktivni, iako rijetki kao ulovi, šarani i amuri.

- Sad se najčešće love ribe grabljivice, smuđ ili štuka, kao i zimska bijela riba, poput deverike i drugih – kaže nam dugogodišnji našički ribič Branko Belošević, koji kaže kako su ribiči tijekom zime češće na kraćim izletima, a rijetko na kampiranju.

Ipak svi zaključuju - sada se peca iz gušta. I.Ć.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike