Kultura
DOMINOVI REZIDENCIJALNI PROGRAMI

Rezidencijalni program Otočka veza
Objavljeno 19. siječnja, 2020.
Otočka veza suradnički je program pet europskih umjetničkih organizacija koje organiziraju rezidencije za umjetnike i umjetničke kolektive na otocima u Danskoj, Hrvatskoj, Irskoj, Grčkoj i Španjolskoj. Održavanjem na autentičnim lokacijama program rezidencija pruža mogućnost odvajanja od uobičajenog užurbanog ritma, uz stavljanje fokusa na pitanja poput održivosti, potreba lokalnih zajednica te razmjena vještina - javljaju iz Udruge Domino.


Mreža Otočka veza uspostavljena je 2017. te je tijekom protekle dvije godine realizirala umjetničke rezidencije u Hrvatskoj, Španjolskoj i Danskoj. Od ove se godine mreži priključuju Grčka i Irska. Uključeni su otoci Bornholm u Danskoj, Mallorca u Španjolskoj, Naxos u Grčkoj, Ugljan u Hrvatskoj te grad Limerick u Irskoj.


Umjetnicima se omogućuje dvotjedni rad u mirnom otočkom okruženju, uz logističku podršku te mogućnost predstavljanja rada u nastajanju lokalnoj publici. Osim rezidencija, polaznici će pohađati i edukacijski modul. Petodnevna radionica jačanja znanja i vještina održat će se u Rijeci od 18. do 23. svibnja, a njome se kolektivima želi pomoći u razvitku, kreativnosti i održivosti njihovih umjetničkih projekata.
Prijaviti se mogu umjetnici i umjetnički kolektivi sa sjedištem u Danskoj, Hrvatskoj, Irskoj, Grčkoj ili na Balearskim otocima u Španjolskoj. Prijavljuju se za rezidencije u državama koje nisu njihove matične. Moguće je podnijeti više prijava za boravak u više država. N.Vek.
Više prijava za boravak u više država
Partneri Otočke veze su BIRCA - Bækkelund, međunarodni umjetnički rezidencijalni centar (Bornholm, Danska), C.I.N.E. - Centar Investigació Escènica de Sineu (Mallorca, Balearski otoci, Španjolska), ENTROPIA (Atena, Grčka - rezidencija se održava na otoku Naxos), Irish Aerial Creation Centre (Limerick, Irska), te Domino iz Hrvatske. U Hrvatskoj se rezidencijalni program održava programom Fond za druge udruge Domino, preko Mreže izvedbenih umjetnosti i europski projekt ACT: Art, Climate, Transition. Rok za prijavu je 31. siječnja.
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

Najčitanije iz rubrike