Sport
NK OSIJEK ODIGRAO DRUGU PRIPREMNU UTAKMICU U ŠPANJOLSKOJ

Ndockyt i Špoljarić zabili za pobjedu nad Nürnbergom
Objavljeno 17. siječnja, 2020.

Nogometaši Osijeka odigrali su i drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Španjolskoj. Nakon što su u prvom dvoboju svladali Puskas Akademiju (2:1), u petak su u Dama de Nocheu pobijedili i Nürnberg, sa 2:0.

Samo na jednu promjenu u odnosu prema utakmici s Mađarima odlučio se trener Ivica Kulešević, umjesto Ivušića na vrata je stao Malenica, a sve ostalo bilo je isto, pa i formacija (3-4-3). Osijek je zaprijetio u 9. minuti odličnom prilikom koju je "zapucao" Grezda. Marić ga je odlično uposlio, loptom iza leđa njemačke obrane, no povratnik u bijelo-plavi dres iz dobre je pozicije, s 13-14 metara, malo slijeva, pucao pokraj suprotne, lijeve vratnice. Igralo se ravnopravno, uglavnom između dva šesnaesterca te je jedino još zaprijetio Mance (21.), glavom nakon ubačaja Bočkaja iz slobodnog udarca, no neprecizno. Slijedilo je razdoblje u kojem je Nürnberg bio opasniji. Prvo je Mavropanos (28.) nakon kornera glavom pucao preko grede, potom je Ishakov udarac s 20-ak metara Malenica odbio u korner, nakon kojeg je ponovo glavom neometan pucao Mavropanos, ali pokraj desne vratnice. U 38. Handwerker je oštro pucao s lijeve strane, no Malenica je bio siguran, a u 40. su milimetri dijelili Osijek od vodstva. Kleinheisler je pucao s 20-ak metara, lopta je pogodila lijevu vratnicu i prošetala se ispred linije, ali nije završila u mreži.

U drugom poluvremenu Kulešević je na teren poslao desetoricu novih, samo je Šutalo ostao, a Nijemci su na početku promijenili samo vratara. U takvom odnosu snaga poveo je Osijek, u 55. minuti nakon prodora i ubačaja Todoroskog zdesna, lopta je stigla do Ndockyta, koji ju je primirio i potom desnom nogom silovito poslao u mrežu. Pet minuta poslije Ndockyt je uposlio Špoljarića, koji je iz odlične situacije pucao preko gola. Za taj se promašaj iskupio u 65. minuti, kada je realizirao najstrožu kaznu, koju je izborio Silva. Do kraja susreta bila je jedna odlična prilika na svakoj strani, udarac Zrelaka (87.) odlično je obranio Ivušić, a Lukse je spriječio da Kamenar (90.) postigne i treći osječki pogodak.

Osijek je prvo poluvrijeme odigrao u sastavu: Malenica, Šutalo, Škorić, Majstorović, Šorša, Kleinheisler, Jugović, Bočkaj, Grezda, Manc i Marić. U drugom su igrali Ivušić, Šutalo, Lončar, Todoroski, Talys, Kamenar, Pilj, Silva, Ndockyt, Marin, Špoljarić, Magdić i Beljo.

Za Nürnberg su igrali Mathenia, Mavropanos, Margreitter, Sorg, Handwerker, Geis, Erras, Kerk, Ishak, Frey i Schleusener. Još su igrali Lukse, Behrens, Besong, Dovedan, Gnezda, Hack, Jager, Muhl, Nüürnberger, Schleimer, Sorensen i Zrelak. G. Roguljić
Još dvije provjere
Osječani će u Španjolskoj odigrati još dvije pripremne utakmice. Prva je na rasporedu u ponedjeljak, kada će suparnik biti Dinamo Bukurešt, a druga je u četvrtak, 23. siječnja, kada će snage odmjeriti protiv Lokomotiv Moskve.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana