Novosti
PREMIJER I PREDSJEDNIK VLADAJUĆE STRANKE O PROZIVKAMA:

Nema ništa "lijevo" u politici HDZ-a
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u petak je odbacio tumačenja da je HDZ pod njegovim vodstvom otišao previše "lijevo". "Vodim stranku zaista na transparentan način, po meni, na politički vrlo uspješan način", rekao je Plenković. Za unutarstranačke izbore Plenković je rekao da će biti održani na vrijeme. Govoreći o svom mandatu na čelu stranke i Vlade, naglasio je da je na parlamentarnim izborima 2016. pobijedio obećavši vraćanje političke stabilnosti.
"To je načelo kojeg se držimo i ostvarujemo ga s onima s kojima možemo pronaći zajedničke dodirne točke u programskom radu Vlade - mislim na parlamentarnu većinu - koje su dobre za naše građane. Bez parlamentarne većine nema ni realizacije ni jednog projekta, ne bi bilo zdravog gospodarskog rasta", rekao je. Na primjedbe oponenata da stranku vodi u krivom smjeru odgovara da je to njihovo mišljenje. Dodao je kako bi volio čuti konkretan primjer "što je to lijevo u odnosu prema programu HDZ-a i Vlade". H
PROBLEM "UVRIJEĐENE DESNICE"
Ponovo je odbacio tumačenja da je usvajanje Istanbulske konvencije "odlazak ulijevo" i ocijenio da je cijeli problem s desnicom, koja je "nešto uvrijeđena", u tome što je umjesto Hasanbegovića ministricom kulture postala Nina Obuljen Koržinek. "Nema ideologije, to je sve izmišljena priča, koju je ubacio u eter netko drugi 2016., a nakon te kadrovske odluke preuzeli oni koji sada nama imputiraju da smo se udaljili. Nismo", ocijenio je.
Možda ste propustili...