Sport
“BROKERI” ISPALI IZ KUPA

Kada se na loš ždrijeb nadoveže i loše izdanje...
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Od Osječana se nije očekivala pobjeda, ali svakako jest bolje izdanje protiv favorita iz Zagreba

Od početka sezone košarkaši s Drave igrali su u tri natjecanja, a do kraja Vrijednosnice Osijek imat će obveze isključivo samo u domaćem prvenstvu. Nakon Alpe Adria kupa "Brokeri" su zaključili svoj nastup i u Kupu Krešimir Ćosić, gdje nisu uspjeli proći posljednju prepreku na putu do završnog turnira osmorice najboljih.

Prepreka je bila zahtjevna, na kraju se pokazala i nepremostiva. Cibona je u Gradskom vrtu opravdala svoj status favorita mnogo lakše negoli je i sama očekivala (77:103), s obzirom na ranije ovosezonske međusobne oglede s Osječanima koji su u njima bili daleko opasniji takmac. Nažalost, domaćin je ovaj put parirao samo prvo poluvrijeme, u drugom smo gledali neprepoznatljivog domaćina koji nije iskazao svoje kapacitetete u pravom svjetlu.

- Nismo mogli s obzirom na to da imamo problema s ozljedama. Darling je igrao s bolnom šakom, Kujundžić sa skočnim zglobom, dok Ćorić tek hvata ritam nakon svojih zdravstvenih tegoba. Tješila nas je činjenca da smo u prethodnim utakmicama bili ravnopravni, ali sada nije išlo - kaže trener Domagoj Kujundžić, koji sa svojim igračima neće na Final Eight. S obzirom na to tko je sve tamo završio, jasno da su Vrijednosnice Osijek imale i nesreću na izvlačenju parova. No, kuglice su tako odlučile, očito im nisu naklonjene, jer već treću godinu zaredom u osmini finala čekaju najteži mogući protivnici. Prije Cibone igralo se dvaput protiv Cedevite, koja je i osvajala Kup. Sada se uz loš ždrijeb poklopila i loša igra u drugom poluvremenu.

- Suparnik nam se nametnuo od početka. U prvom dijelu smo to anulirali, ali otvaranje treće četvrtine ponovno je bilo ispod razine. Izgubili smo četiri lopte, omogućili im lagane poene. Kada su i promašili, imali su popravni nakon skoka u napadu. Nismo imali riješenja za novi povratak u utakmicu koju je Cibona odigrala kvalitetnije i prošla dalje - kaže Kujundžić.

Imali su Zagrepčani u svojim redovima nekoliko razigranih pojedinaca (Rebec, Novačić, Ramljak, Vucić), dok je s domaće strane konstantan bio samo Antonio Jordano. Brokeri su prodali čak 20 lopti (Bašić 6), u skoku ih je suparnik uvjerljivo nadigrao (25-42, uz 16 napadačkih gostiju). Konačnih -26 možda je i previsoko, ali ova utakmica, za razliku od dvije prethodne, bila je jednosmjerna ulica.

Košarkaši s Drave sada se mogu posvetiti HT Premijer ligi. Ispadanje iz Kupa najbolje se zaboravlja kada se pobjeđuje u borbi za bodove, a njih će se tražiti u nedjelju kontra Dubrave Furnir.

Nino Benčina
77:103

slavila je Cibona u srijedu na parketu Gradskog vrta
IZNENAĐENJE SE DOGODILO U PULI
Poznati su sudionici završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića. U dvobojima osmine finala iznenađenje je priredio prvoligaš Pula 1981, koja je na svom parketu svladao premijerligaša Adria Oil Škrljevo 71:70. Ostali rezultati: Jazine Arbanasi - Sonik Puntamika 72:81, Alkar - Zadar 75:84, Omiš Čagalj Tours - Hermes Analitica 72:80, Dubrava Furnir - Gorica 78:86, Diadora - Šibenka 65:80 i Zabok - Split 74:100. Završni turnir igra se od 12. do 15. veljače, parovi četvrtfinala su: Cibona - Šibenka, Gorica - Hermes Analitica, Pula 1981 - Split i Zadar - Sonik Puntamika.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike