Novosti
GRADONAČELNIK VUKOVARA O IZBORIMA U HDZ-U

Kandidirat će se za višu poziciju
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potvrdio je u četvrtak kako će se na unutarstranačkim izborima kandidirati za višu poziciju u HDZ-u te ponovio stav kako stranka ne ide u dobrom smjeru.


- Malo tko može biti zadovoljan nakon slabih rezultata na europskim izborima, nakon kojih nam je svima postala poznata sintagma crnih labudova, gdje smo dobili dodatne podjele unutar stranke. Ono preko čega nitko ne može prijeći je gubitak predsjedničkih izbora, jer aktualna predsjednica nije uspjela osvojiti drugi mandat. Nitko racionalan ne može zaključiti da je to dobro i sve su to signali kako nešto ne valja - naveo je Penava dodajući kako su te poruke u HDZ-u trebali shvatiti daleko ranije.


Naglasio je kako će morati doći do određenih promjena u cilju pripreme HDZ-a za parlamentarne izbore, jer poruke birača jasno govore kako smjer stranke treba hitno mijenjati ako se HDZ i dalje želi nazivati državotvornom i najjačom strankom u Hrvatskoj.


- Kod nas je uvriježeno da se ime, prezime i ego stavlja u prvi plan, no najvažniji su smjer stranke, odrednice, prepoznatljivost i vrijednosti. To za sobom vuče i imena i sigurno ću ići prema gore, staviti se na raspolaganje i ići prema toj poziciji, ali nikada sam, jer jedan čovjek ne čini stranku. Potrebno je sjesti za stol, dogovoriti načine funkcioniranja i smjerove, a nakon tih razgovora bit ćemo pametniji - naglasio je Penava.
Na upit jesu li mu Miro Kovač i Davor Ivo Stier bliži od Andreja Plenkovića, odgovorio je kako svatko tko se probije na čelno mjesto treba dobiti šansu da ga se prati i pomaže, međutim kada se dokaže da pravac nije bio dobar, na red dolaze sankcije zbog pogrešnih prosudbi i odluka i mora doći do promjene, bez obzira na ime i prezime, jer je u konačnici najvažnija korist koja je ostvarena za državu, hrvatski narod i sve građane Hrvatske. D.Korpoš
Možda ste propustili...