TvObzor
NOMINACIJE ZA 2. ROCK&OFF NAGRADE

Aklea Neon dobila 3 nominacije, a natječe se i Kandžijin album
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Iz nagrade su u prvoj godini proizišla četiri projekta; Veliki Rock&Off glazbeni kviz, Rock&Off Radio, Skener i Mala škola Rock&Off novinarstva
Tanja KVORKA

Nakon dva kruga glasanja žirija koji čine 77 novinara i medijskih djelatnika iz čak 40 različitih medija, prošlog su tjedna otkrivene nominacije za drugu Nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off.

Pjevač i pijanist J. R. August osvojio je čak pet nominacija, a slijede ga jazz-projekt Chui, zagrebački Porto Morto te riječki duo The Siids sa po četiri nominacije. Overflow brani rockerske snage s tri nominacije, koliko su također dobile sjajna Osječanka Aklea Neon i Sun U. Među nominiranima su i prošlogodišnji dobitnici Detour, Vojko V, Jonathan te The Strange, uključujući i Irenu Žilić, Gorana Bareta & Majke, Kandžiju, Sachera, Pavla Miljenovića, Tonija Starešinića, U pol‘ 9 kod Sabe, Valentina Boškovića, Urbana & 4 te Z++. Osječanka Aklea Neon nominacije je dobila u kategorijama Veliki prasak, Electro&Off te nagradu publike, a Kandžija je zaradio nominaciju u kategoriji Rap&Off.

Devet kategorija Nagrade Rock&Off čine: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine te izvođači godine u žanrovskim kategorijama Rock&Off, Pop&Off, Rap&Off, Elektro&Off te Jazz&Off. Za drugu Nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off pristiglo je više od 400 prijava te pred žirijem nije bio lagan posao.

- I ovogodišnje nominacije od čak 77 glazbenih novinara pokazale su širinu i kvalitetu mladih rock&off bendova, koji, nažalost, nemaju priliku doći do široke javnosti. Nadamo se da će im ove nominacije, možebitna nagrada i mogućnost prezentiranja kroz ostale projekte nagrade Rock&Off, kao što su Rock&Off Radio, Skener, Veliki Rock&Off kviz i tjedan Rock&Off-a u sklopu Mjeseca hrvatske glazbe u Rijeci u ožujku ove godine, omogućiti da se njihov trud i glazbena kvaliteta čuju što šire - istaknuli su iz organizacije nagrade Rock&Off.

Za album godine nominirani su: Chui “Iz kapetanova dnevnika”, J. R. August “Dangerous Waters”, Porto Morto “Portofon”, Sun U “Discover” i The Siids “Brutalist”. Pjesma godine postat će jedna od ovih: Words (“Overflow”), “Hodaj” (Porto Morto), Mene nisi nikad volila (Sacher), “Iskra” (Urban & 4) i “Brian May” (Valentino Bošković).

Za koncertnog izvođača godine nominirani su: Chui, Goran Bare & Majke, J. R. August, Jonathan i The Strange. Uz Akleu su za Veliki prasak 2019. godine nominirani i J. R. August i The Siids. Nagrada Rock&Off smiješi se J. R. Augustu, Overflowu ili Porto Mortu, a Pop&Off nagrada grupi Detour, Ireni Žilić ili bendu U pol‘ 9 kod Sabe.

Uz Kandžiju se u kategoriji Rap&Off natječu još Vojko V i Z++, a Akleini rivali u kategoriji Electro&Off su Sun U i The Siids. Sjajni je Chui nominiran u kategoriji Jazz&Off uz Pavla Miljenovića i Tonija Starešinića.

Podsjetimo, Rock&Off je nakon uspješnog prvog izdanja prošle godine široj javnosti medijskom aktivnošću prezentirao sjajnu glazbenu scenu koja često nije u fokusu. Iz same nagrade već su u prvoj godini proizišla i četiri projekta; Veliki Rock&Off glazbeni kviz i Rock&Off Radio u suradnji s Iskonom te Skener i Mala škola Rock&Off novinarstva, koji svaki na svoj način pridonose popularizaciji rock&off glazbenih žanrova, autora i izvođača, što dodatno osnažuje ideju Rock&Offa kao glazbene platforme za prezentaciju glazbe koja ne spada u “srednju struju” najširoj javnosti.

Tko su pobjednici druge Nezavisne novinarske nagrade Rock&Off, saznat ćemo 30. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Tanja Kvorka
GLASANJE ZA NAGRADU PUBLIKE TRAJE DO 29. SIJEČNJA
Posljednja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i Iskonovu nagradu publike, o kojoj će se odlučiti neposredno prije same dodjele na njihovim web-stranicama. Glasovanje za Iskonovu nagradu publike, izvođačima izuzetno dragu kategoriju, traje na www.iskon.hr/Rock-Off. Nominirani su Aklea Neon, Chui, Goran Bare & Majke, J. R. August, Jonathan, Overflow, Porto Morto, Sacher, Sun U, The Siids, The Strange, Urban & 4 i Valentino Bošković.

Zaljubljenici u dobru glazbu mogu ostaviti svoj glas jednom dnevno najkasnije do 29. siječnja 2020. Najsretnijih troje osvojit će Denon glazbene nagrade: gramofon, Wi-Fi zvučnik i slušalice.
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike